Nieuwe tentoonstellingen

Yvonne de Kramer, Wilma Marks & Niels Oostrum

 

Sinds deze week worden de gangen van de Stadsgehoorzaal weer opgeluisterd door een nieuwe tentoonstelling. Maar liefst 3 kunstenaars exposeren in de maand december hun werk.

 

3 Jonge Rembrandts – Yvonne de Kramer

Van 25 november tot 23 december 2019 worden er in de entreefoyer van de Stadsgehoorzaal in Leiden 3 zelfportretten van een jonge Rembrandt tentoongesteld.

Ze zijn geschilderd door Yvonne de Kramer in een door haar zelf ontwikkelde techniek met bladzilver.

In dit Rembrandtjaar, waarin wordt herdacht dat hij 350 jaar geleden is overleden, heeft Yvonne mogen deelnemen aan de zomertentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum in Amsterdam. Deze gebeurtenis gaf haar zo’n boost, dat ze meteen nog 3 zelfportretten van Rembrandt in zijn jongere jaren heeft gemaakt in dezelfde techniek.

 

                                                                               

 

Wilma Marks & Niels Oostrum

In de rondgang van de Stadsgehoorzaal hangen schilderijen van Wilma Marks en haar schoonzoon Niels Oostrum.

Wilma Marks (1957) komt uit Leiden. Zij volgde verschillende schildercursussen bij het Volkshuis en Ars Aemula Naturae. Vervolgens studeerde zij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag om de opleiding tekenen, schilderen en grafiek te volgen.

Mens en natuur zijn haar inspiratiebronnen. Ze schildert verschillende stijlen abstract en/of figuratief het ligt aan haar stemming.  In de jaren 90 begon zij met schilderen van zwart-wit portretten van muzikanten en filmsterren en dit thema boeit haar nog steeds. Wilma heeft in verschillende steden in binnen- en buitenland geëxposeerd.

Niels Oostrum (1988) is een kunstschilder uit Leiden. Hij ramt en smijt zijn verf, in een ode aan de chaos, in brute abstract-expressionistische stijl op het doek. Zijn werk komt vaak intuïtief tot stand en laat zich lezen als een oorlog van emoties, die zich uit in harde lijnen, dikke verfklodders en waanzinnige patronen.

Meer van hun werk is te zien op: www.galeriebeeldschoon.nl 

 

Entree: gratis.
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.