Foto garderobe met medewerkers

Speciale voorzieningen

In de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal is iedereen welkom. Lees meer over de speciale voorzieningen voor mindervaliden, rolstoelgebruikers, slechthorenden en gasten met een hulphond of blindengeleidenhond.

Parkeren voor mindervaliden

Als houder van een gehandicaptenparkeerkaart mag je gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Kijk voor meer informatie op de website van de Gemeente Leiden.

Parkeren Leidse Schouwburg

Bij de Leidse Schouwburg zijn vier parkeerplaatsen voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Er is een plaats op de Oude Vest ter hoogte van huisnummer 43/47. Op de Lange Mare ter hoogte van nummer 31 vind je nog drie plaatsen.

Parkeren Stadsgehoorzaal

Bij de Stadsgehoorzaal zijn vier parkeerplaatsen voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Eén plaats vind je op de Apothekersdijk, ter hoogte van huisnummer 33a. Op de Stille Rijn ter hoogte van nummer 13-16a zijn nog drie plaatsen. Wil je zo dicht mogelijk bij de ingang worden afgezet? Dat kan op de Aalmarkt/Boommarkt, ter hoogte van de Vrouwensteeg, op zo’n 100 meter afstand van onze entree. Je loopt de Vrouwensteeg in richting Breestraat en slaat linksaf op de Breestraat. Ook kun je je gratis voor de deur laten afzetten door een van de cityshuttles. Parkeer op het stadsparkeerterrein Haagweg en stap in. Kijk voor meer informatie op stadsparkeerplan.com.

gebouw plattegrond leidse schouwburg

rolstoelgebruikers

Leidse Schouwburg

Kom je met een rolstoel naar de Leidse Schouwburg? Dan kun je via een helling naar de entree. Onze medewerkers begeleiden je zo nodig graag bij vertrek en aankomst. Op de begane grond is een lift en mindervalidentoilet aan de rechterkant. In de zaal is op rij 13 (stoel 1 en 3) en rij 13 (stoel 2 en 4) plaats voor één rolstoelgebruiker met een medebezoeker. Rolstoelplaats reserveren? Bel met 071 516 3881 of mail naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl.

gebouw plattegrond stadsgehoorzaal

rolstoelgebruikers

Stadsgehoorzaal

Op de begane grond is een lift en mindervalidentoilet aan de rechterkant. In de Grote Zaal is plaats voor maximaal zes rolstoelgebruikers met een medebezoeker. De plaatsen zijn in de loge A, B en C, op de rijen 1 en 4, stoel 2 en 4. In de Aalmarktzaal is de rolstoelplaats met een medebezoeker op rij 14, stoel 1 en 3. Rolstoelplaats reserveren? Bel met 071 516 3881 of mail naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl.

Slechthorenden

Ben je slechthorend? De Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal Leiden hebben een hulpsysteem voor slechthorenden. Wil je gebruikmaken van deze gratis service? Geef het op de avond van je bezoek aan bij de garderobemedewerkers.

Honden

Heb je een blindengeleidenhond of hulphond? Laat het ons van tevoren weten, dan kunnen we rekening houden met je komst. De hond mag mee de zaal in. We raden aan om een stoel aan het gangpad te kiezen, zodat je hond zoveel mogelijk ruimte heeft. Hulphonden moeten herkenbaar zijn door een hesje of tuig. Alléén hulphonden en blindengeleidenhonden zijn toegestaan.