Finalisten Leids Cabaret Festival 2024 bekend!

Tijdens de halve finale van het Leids Cabaret Festival op donderdag 8 februari heeft de jury de drie finalisten gekozen. Said El Hassnaoui, Tim Kroezen en David Linszen gaan door naar de finale. Eén van hen mag zich straks de winnaar van het Leids Cabaret festival 2024 noemen! Naast de felbegeerde juryprijs worden er ook een studenten- en een publieksprijs uitgereikt.

De presentatie van zowel de halve finale als de finale is in handen van Jan Jaap van der Wal. Tijdens het juryberaad bij de halve finale geeft Francis van Broekhuizen een gastoptreden. Tijdens de finale een gastoptreden van Ellen ten Damme.

 

Kijk voor meer informatie op de site van het Leids Cabaret Festival.

Fotografie: Jaap Reedijk

Said El Hassnaoui (1983)

Said is geboren in Marokko en getogen in Veenendaal. Niet één, maar drie culturen rijk. Voor de ‘gewone’ Nederlander is Said een Marokkaan. Voor de Marokkaan in Marokko is hij een Nederlander en in de bible belt is hij vooral een moslim. Zie je dan maar eens ergens thuis te voelen. Telkens wanneer hij denkt lekker bezig te zijn, komt er weer een tegenslag. Vooroordelen, culturele verschillen, racisme, noem maar op. Hoe ga je daar mee om? Said laat zien hoe je iets negatiefs omdraait in iets positiefs. Het leven loopt niet lineair maar als je de kronkels omarmt kun je alles weglachen.

Tim Kroezen (1991)

Tim zit het liefst in zijn hoofd, want daar voelt hij de meeste controle. Hij wilde eigenlijk altijd al cabaret maken, maar dat vond hij de eerste 27 jaar van zijn leven zo’n onvolwassen wens, dat hij dat nooit serieus heeft genomen. Het Management Traineeship van Unilever gaf hem de bezieling om dat alsnog te doen. Zijn programma gaat over bewijzen dat je goed genoeg bent, over zijn ontzag voor Dai Carter en over het leven als wedstrijd, waar je van moet proberen te winnen.

David Linszen (1991)

Davids absurdistische en muzikale programma gaat over iemand die niet in staat is om normaal contact met de buitenwereld te leggen, maar een groot verlangen heeft om dat wel te doen. Hij vindt houvast in zijn eigen ideeën en fantasieën, alhoewel hij zich daar ook in kan verliezen. Het is maar de vraag of het hem lukt om vrede te sluiten met zijn eigenaardigheden. Is er iemand die hem kan redden?

Het Leids Cabaret Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leiden, Leiden&Partners, Bunker Theaterzaken, studentenvereniging Augustinus, Stichting Reünisten Augustinus, Flowsound, Cultuurfonds Leiden, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, B2 Cleaning, du Prie bouw & ontwikkeling, ALV Productions en Van der Kroft.