Leidse Kindermuziek Show van BplusC

Vandaag, op maandag 27 maart 2023, is het een drukte van belang in de Stadsgehoorzaal. Honderden kinderen zijn door BplusC uitgenodigd voor een concert waarbij ruim 90 kinderen meespelen op het podium. Dit alles om de Kindermuziekweek te vieren.

Kindermuziekweek

Van 24 maart t/m 2 april is het weer Kindermuziekweek. Deze landelijke themaweek is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. De Stichting Kindermuziekweek wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. Bekijk de website van de Kindermuziekweek.

Leidse Kindermuziek Show

Voor alle groepen 5 en 6 van de Leidse scholen organiseert BplusC de Leidse Kindermuziek Show in de Stadsgehoorzaal. Een spetterende show met een Doe Maar Mee band waaraan kinderen zelf deelnemen, leren rappen over (Leidse) muziek, een workshop bodypercussie krijgen en een door ZangExpress aangeboden masterclass volgen van niemand minder dan Trijntje Oosterhuis! Tijdens deze show in de Stadsgehoorzaal maken we samen muziek met lokale kinder-muziekverenigingen, kinder-orkesten, kidskoren en muzikanten en laten we horen waar we zo lekker op hebben geoefend in de klas. Muziek maken is leuk en makkelijk, van muziek word je blij, muziek maken verbindt en …muziek maken kan altijd! Met zoveel kinderen op het podium en nog meer kinderen in de zaal, vormen we één grote Doe maar mee band!

Een spetterende ochtend vol lol en muziek!