Start kaartverkoop Klassieke concerten 2023-2024

Kan jij ook niet wachten op weer een seizoen vol klassieke concerten?! De programmering voor volgend seizoen is inmiddels bekent en we zijn er heel trots op. De kaartverkoop is gestart, we hopen je volgend seizoen te mogen ontvangen!

Duik in het hart van de muziek, verbreed je horizon, ontsnap aan het hier en nu en laat je prikkelen, troosten en bovenal: geniet!

De toon aangeven

Stel, je bent programmeur klassieke muziek bij de Stadsgehoorzaal in Leiden. Hoe kies je welke musici, welke componisten en welke concerten in het programma komen en waarom? Vier prangende vragen aan onze Susanne Lammers.

1. Wat is het openingsconcert en waarom heb je dit gekozen?

“Jeanine de Bique met B’Rock! Vorig jaar zong Jeanine de Bique een fantastisch recital in de Aalmarktzaal, waarna iemand me om de hals vloog en zei: “Je hebt een engel uit de hemel gehaald!” Haar stem kan alles, van heel klein en liefdevol tot groots hysterisch. Dit seizoen komt ze met B’Rock, een spannend barokgezelschap uit België, met repertoire waar ze al haar talenten in kan laten schitteren.”

2. Waar ben je het meest nieuwsgierig naar?

“Het Orkest van de 18e Eeuw heeft al een tijdje niet meer geconcerteerd in Leiden. Nu komen ze terug met een interessant programma, waarin naast Beethoven ook vrouwelijke componisten gezet worden. Olga Pasjtsjenko speelt Clara Schumanns pianoconcert. Maar Olga speelt ook Robert Schumanns pianoconcert – in het nieuwste project van Johannes Leertouwer ‘Het orkest als laboratorium’. Hij stort zich na zijn Brahms-project op Schumann, en dat zal ongetwijfeld weer een verrassend nieuwe kijk op deze romantische componist brengen.”

3. Welke concerten zijn het meest uitdagend en avontuurlijk?

“Ik weet er wel een paar! Het Maat Saxophone Quartet komt met een uitdagend, misschien wel activistisch programma waarin beeld en nieuwe muziek samengaan; het Prisma Strijktrio heeft een heuse schat opgediept: de kamermuziek die de eenhandige pianist Paul Wittgenstein liet schrijven. Ze kozen de pareltjes uit onder het motto: hindernissen zijn er om overwonnen te worden. ORBI, het bandje van Rick Stotijn, Bram van Sambeek, Sven Figee en Marijn Korff de Gidts, laat horen hoe verwant barok en onversneden rock zijn.”

4. Wat raad je mensen aan die nog nooit naar een klassiek concert zijn geweest?

“Alles natuurlijk. Want het enige dat je nodig hebt om van klassieke muziek te genieten, is oren. Maar wie me niet gelooft, moet gewoon eens naar Calefax komen luisteren. Superknap, van alle markten thuis – en gezellig!”

Koop de serie

Hoor bij ons!

Geniet van zoveel mogelijk moois zonder keuzestress met onze Hoor-bij-ons-pas. Wij vinden het heerlijk als je bij ons komt horen en geven je daarom korting als je vaker komt. Bij aankoop van minimaal vier Hoor-bij-ons-concerten krijg je € 5 korting per kaartje, per concert. Dat geldt voor bijna alle concerten in de Grote Zaal en de Aalmarktzaal. En de korting loopt door: ook voor concerten die je later in het seizoen koopt!

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de Hoor-bij-ons-serie bestellen, met minimaal vier concerten. Vervolgens profiteer je het gehele seizoen van deze korting als je bestelt met jouw persoonlijke ‘Mijn theater’-account.

Kinderen én studenten: Voor een tientje naar klassiek!

Omdat we de jeugd én de klassieke muziek samen een mooie toekomst gunnen, bieden we bij de Stadsgehoorzaal élk kind, élke jongere onder de 18 jaar en íedere student de gelegenheid om onze klassieke concerten te bezoeken voor slechts €10. Zo hopen we de drempel voor klassieke muziek te verlagen en ook kinderen, jongeren en studenten te betoveren met de mooiste muziek! Studenten moeten hiervoor ter plekke hun collegekaart laten zien. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is begeleiding door een volwassene verplicht.

Campagnebeeld Cello - Klassiek 22-23

Campagnebeeld

Architecture in Music - Charles Brooks

Deze prachtige foto van de binnenkant van een cello is gemaakt door Charles Brooks, een fotograaf uit Nieuw-Zeeland. Voor dit seizoen gebruiken wij meerdere foto’s uit zijn serie Architecture in Music, waarvoor hij diverse instrumenten van binnenuit heeft gefotografeerd. Dit sluit perfect aan bij onze boodschap van dit seizoen: duik in het hart van klassieke muziek en laat je verrassen! Zowel de muziek als de beelden zijn mooi, verwonderlijk en inspirerend.