LCF gaat niet door

Geen Leids Cabaret Festival in 2023

De organisatoren van het Leids Cabaret Festival hebben aangekondigd dat het festival in februari 2023 geen doorgang zal vinden. De Leidse Schouwburg vormt al 43 jaar het thuis voor dit festival. Elk jaar is het een feestelijke, bruisende week waar we met ons hele team erg naar uitkijken. Wij hebben alle begrip voor de beslissing om het ‘Leids’ zoals het LCF in de wandelgangen wordt genoemd dit jaar niet door te laten gaan. We hopen het festival in 2024 in welke (nieuwe) vorm ook weer te mogen verwelkomen.

Er wordt een alternatief gezocht voor kaartkopers die al kaarten hadden voor de Finalistentour op 2 & 3 juni 2023. Zij krijgen hier in januari bericht over via de e-mail.

Namens het Leids Cabaret Festival

Lees hieronder het statement van de organisatie van het LCF:

“Het Leids Cabaret Festival streeft ernaar om jonge cabaretiers/comedians die klaar zijn voor een volgende stap in een bestaan als onafhankelijk theatermaker, te ondersteunen en ze dat laatste zetje te geven daar waar het kan. Dat wil niet zeggen dat alle deelnemers een directe overstap maken naar een professionele carrière.
Maar bij ons moet het idee bestaan dat dat in potentie mogelijk is, en dat we nieuwsgierig zijn naar de professionele ontwikkeling van iemand binnen het festivaltraject en daarna. We willen niet koste wat het kost doorzetten. Daarvoor gaan dit vak en de plekken op de professionele podia ons te zeer aan het hart.

We willen corona niet overal de schuld van geven. Ook de tijdgeest verandert. Daarom zullen we ons beraden op de functie van het Leids Cabaret Festival in deze tijd en hoe wij onze rol daarin zien. Cabaret in al zijn vormen, het begeleiden van talent, eigenzinnige types op onze kar laden; daar ligt onze bezieling. Dat zal zo blijven.

Helaas betekent het bovenstaande dat hiermee ook de Finalistentour komt te vervallen.

Alle goeds,
namens het Leids Cabaret Festival”