Dire Straits Legacy

Dire Straits Legacy in Leiden!

De Dire Straits Legacy World Tour komt naar Leiden! De Nobel en de Stadsgehoorzaal slaan de handen ineen om dit concert te realiseren. Met de vier originele leden van Dire Straits staan er zaterdagavond 30 maart 2024 ware legendes op het podium in Leiden. “Het is tof om gezamenlijk een grote act als deze naar Leiden te kunnen halen. De Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal leent zich perfect voor dit concert. Daarbij is het ook vooral leuk en belangrijk om als podia samen te werken in de stad” laat Leontine de Reede, programmeur van Nobel weten.

Het is tof om gezamenlijk een grote act als deze naar Leiden te kunnen halen.

Dire Straits Legacy met vier originele bandleden.

Na het plotselinge overlijden van gitarist Jack Sonni op 30 augustus zijn de andere leden van Dire Straits Legacy gebrand om de World Tour ondanks dit verlies voort te zetten. De vier overgebleven originele bandleden – Alan Clark, Phil Palmer, Danny Cummings en Mel Collins – vertolken in Leiden de iconische muziek van de legendarische Britse rockband. Ze worden daarbij ondersteund door topartiesten. Bassist Trevor Horn (The Buggles, Yes) is één van ’s werelds grootste hitproducenten voor artiesten zoals Tina Turner, Tom Jones en John Legend. Cristiano Micalizzi is een Grammy bekroonde drummer en Primiano Di Biase is Europa’s meest gevraagde en gewilde toetsenist. Frontman Marco Caviglia wordt wereldwijd beschouwd als de toonaangevende autoriteit op het gebied van de unieke speelstijl van Mark Knopfler.

De spectaculaire liveshow van de band is gebaseerd op zes platina-albums en bevat alle klassieke Dire Straits-hits, waaronder ‘Money for Nothing’, ‘Sultans of Swing’, ‘Romeo and Juliet’, ‘Walk of Life’, ‘Brothers in Arms’, ‘Tunnel of Love’ en nog vele andere.

Nobel X Stadsgehoorzaal

Poppodium Nobel en Stadsgehoorzaal Leiden bundelen hun krachten om grote (internationale) artiesten naar Leiden te halen. Met ruim 1100 staplekken is Stadsgehoorzaal Leiden een aantrekkelijke zaal voor deze bands. Nobel heeft goede contacten binnen de popwereld. Voor sommige artiesten is de capaciteit van 800 in de Nobel net te klein en dan is het fijn om te kunnen opschalen naar een grotere zaal. Programmeur Henk Talma van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal: “We hopen met deze samenwerking in het vervolg meer acts van formaat naar Leiden te halen, en zo vaker staconcerten te kunnen organiseren in de Stadsgehoorzaal. Onze grote zaal heeft een superfijne vibe en met ons nieuwe geluidssysteem gaat het dak er gegarandeerd af!”

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 30 maart 2024 in de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal. Er zijn zowel sta- als zitplaatsen beschikbaar. De online kaartverkoop start op dinsdag 19 september om 10.00 uur.