Bernie Sanders komt naar Leiden

Op 11 oktober komt Bernie Sanders naar Leiden, op een evenement voor en door studenten. De gehele dag is georganiseerd door studenten van LSV Minerva in samenwerking met Bot uitgevers en Cultuurfonds Leiden. Het evenement vindt plaats in de Stadsgehoorzaal.

De burgemeester van Leiden, Peter van der Velden geeft een kort welkomstwoord om het evenement af te trappen. Hierna zal universitair docent van de Universiteit Leiden Sara Polak het woord overnemen om de bezoekers mee te nemen in een historisch overzicht van Bernie Sanders. Daarna vertelt historicus van Amerikaanse betrekkingen, en assistent professor aan de Universiteit Leiden, Michael Schmidli, kort wat over de boodschap uit het nieuwe boek ‘Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme’.

De aankondiging van Bernie Sanders zal door niemand minder worden gedaan dan Shefali Razdan Duggal, ambassadeur van Nederland in de Verenigde Staten. Studenten hebben hierna de kans om vragen te stellen aan Bernie Sanders met als moderator Dirk-Jan Nieuwenhuis.

* Het college is inmiddels uitverkocht.