Foto aanzicht Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal

Bereikbaarheid

De Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal bevinden zich in het centrum van Leiden. De Leidse Schouwburg bevindt zich aan de Oude Vest 43, 2312 XS Leiden. De Stadsgehoorzaal bevindt zich op Breestraat 60, 2311 CS Leiden.

Foto Leidse Schouwburg Oude Vest

Bereikbaarheid Leidse Schouwburg

Adres: Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, 2312 XS Leiden
Artiesteningang Leidse Schouwburg: Caeciliastraat (achterzijde gebouw)

Openbaar vervoer

De Leidse Schouwburg is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Leiden Centraal is het tien minuten lopen. Ook stoppen verschillende bussen in de buurt. Plan hier je reis met het ov.

Parkeren

Op een paar minuten loopafstand van de Leidse Schouwburg, aan de Langegracht 3, vind je Parkeergarage Langegracht/Dirk van den Broek. Uitrijkaarten à € 7 zijn verkrijgbaar bij de balie en aan de bar in onze foyer. Let op: deze uitrijkaarten worden alleen in de Leidse Schouwburg verkocht, níet in de Stadsgehoorzaal. De Dirk parkeergarage heeft wisselende sluitingstijden en blijft speciaal open tot 1,5 uur na de voorstelling.

Ben je van plan na je bezoek aan de Leidse Schouwburg nog de stad in te gaan? Check dan goed de sluitingstijd of parkeer bij een andere parkeergarage in Leiden. Op zondag sluit de Dirk-garage om 21.30 uur.

Bezoek je een voorstelling op zondagavond, dan adviseren wij je te parkeren op Stadsparkeerterrein Haagweg of een van de andere parkeergarages in Leiden. Meer informatie vind je op Parkeren in Leiden. Je kunt hier ook alvast plaatsen reserveren.

Gratis cityshuttle

Wil je je voor de deur van de Leidse Schouwburg laten afzetten? Parkeer op het stadsparkeerterrein Haagweg. Stap om de paar minuten in een van de cityshuttles of loop tien minuten naar de Leidse Schouwburg. Kijk voor meer informatie op stadsparkeerplan.com. Uitrijkaarten à € 9 zijn verkrijgbaar aan de bar in onze foyer. Wil je zeker zijn van je parkeerplek? Reserveer en betaal vooraf. Je betaalt dan het reguliere tarief.

Bereikbaarheid voor mindervaliden

De Leidse Schouwburg is goed bereikbaar voor mindervaliden. Bekijk de pagina met speciale voorzieningen voor meer informatie.

Omleidingen Noordeinde

Het Noordeinde krijgt een opknapbeurt. Vanaf 3 juni 2024 t/m eind januari 2025 is het Noordeinde voor een langere periode niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Meer informatie over omleidingen kun je vinden op de website van Gemeente Leiden.

Omleidingen
Foto Stadsgehoorzaal Breestraat

Bereikbaarheid Stadsgehoorzaal

Adres Stadsgehoorzaal: Breestraat 60, 2311 CS Leiden
Artiesteningang Stadsgehoorzaal: Aalmarkt 7 (achterzijde gebouw)

Openbaar vervoer

De Stadsgehoorzaal is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Leiden Centraal is het een kwartier lopen. Ook stoppen verschillende bussen in de buurt. Plan hier je reis met het ov.

Parkeren

Bezoek je een voorstelling in de Stadsgehoorzaal, dan adviseren wij je te parkeren op Stadsparkeerterrein Haagweg (uitrijkaarten beschikbaar) of een van de andere parkeergarages in Leiden. Meer informatie vind je op Parkeren in Leiden. Je kunt hier ook alvast plaatsen reserveren.

Gratis cityshuttle

Wil je je voor de deur van de Stadsgehoorzaal laten afzetten? Parkeer op het stadsparkeerterrein Haagweg. Stap om de paar minuten in een van de cityshuttles of loop in tien minuten naar de Stadsgehoorzaal. Kijk voor meer informatie op stadsparkeerplan.com. Uitrijkaarten à € 9 zijn verkrijgbaar aan de bar in onze foyer en aan de kassa. Wil je zeker zijn van je parkeerplek? Reserveer en betaal vooraf. Je betaalt dan het reguliere tarief.

Fietsenstalling

Kom je op de fiets naar de Stadsgehoorzaal? Zet je fiets dan in de gratis bewaakte fietsenstalling bij De Waag. De stalling bevindt zich aan de Aalmarkt 22 (onder het vroegere V&D gebouw). Er is een ingang aan de Breestraat en een ingang aan de Aalmarkt. Meer informatie op de site van de Gemeente Leiden.

Bereikbaarheid voor mindervaliden

De Stadsgehoorzaal is goed bereikbaar voor mindervaliden. Bekijk de pagina met speciale voorzieningen voor meer informatie.

Omleidingen Noordeinde

Het Noordeinde krijgt een opknapbeurt. Vanaf 3 juni 2024 t/m eind januari 2025 is het Noordeinde voor een langere periode niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Meer informatie over omleidingen kun je vinden op de website van Gemeente Leiden.

Omleidingen