blij jongetje in het theater

Nationale KinderTheaterWeek

Op woensdag 18 oktober vormt het Maaspodium in Rotterdam het decor voor de aftrap van de eerste editie van de Nationale KinderTheaterWeek.

Het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds werken samen met Podiumkids en de VVTP aan dit nieuwe initiatief. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Ruim zestig theaters in Nederland openen hun deuren voor deze eerste editie. Deze week staat het gehele theater in het teken van kinderen. Om te laten zien hoe leuk theater is.

In de Leidse Schouwburg, beginnen we al wat eerder, het is tenslotte herfstvakantie en dat betekent dat het weer tijd is voor het Kastanjerrr Theaterfestival voor kids! Dit start op maandag 16 november met een gratis Jeugd Theatercollege. Daarna is er de hele week van alles te beleven, voorstellingen, workshop, knutselen en nog veel meer.

Livestream Opening Nationale KinderTheaterWeek

Deze feestelijke opening zal door middel van een live-stream te volgen zijn op de AvroTros, maar ook via de livestream hieronder. Tune in op woensdag 18 oktober om 16.30 uur. En die is ook online te volgen voor kinderen uit het hele land. Presentator Tirsa With, onder andere van Het Klokhuis, Albert Verlinde, de Podiumkids én de kinderen van Maas zullen dan vertellen over de reuzeleuke KinderTheaterWeek en waarom zij zo gek zijn op theater. Ook spieken we mee in theaters door het land hoe het er daar aan toe gaat. Maar of dat helemaal goed gaat…?