Kids Filmgala op zondag 10 november

Parents not allowed!

Ladies Circle Leiden en de Stadsgehoorzaal presenteren Het Kids Filmgala 2019! Zondag 10 november kunnen kinderen van 8 jaar en ouder als een echte filmster over de rode loper schitteren. Zonder ouders kun je dan de jeugdfilm Circus Noël bijwonen.

Voordat de film begint, wordt iedereen in zijn/haar mooiste jurk of pak verwacht om een spectaculaire entree te maken over de rode loper. Om het plaatje compleet te maken kun je ook nog met een limousine op de foto. Vervolgens is er in de Stadsgehoorzaal een spetterend voorprogramma met een DJ en een circusact door Circus Miloco. Na de film kan je nog al je brandende vragen stellen aan de acteurs van de film. Ook kan je nog coole prijzen winnen bij de loterij.

Over Circus Noël

Circus Noël is één van de tien titels die geselecteerd zijn voor de Beste Nederlandse Familiefilm Competitie van Cinekid Festival. De film gaat over Karo, zij loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Vervolgens reist ze mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël. Dit circus mag onverwachts meedoen aan een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren, komt hun deelname aan het festival in gevaar en dreigt Karo haar nieuwe circusfamilie te verliezen. Karo, Victor en Tonie moeten alles op alles zetten om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan.

Kaartjes voor het filmgala

Het voorprogramma, met onder andere fotografie op de rode loper en disco, gaat vanaf 11.30 uur van start. De film zelf begint om 12.30 uur. De kaarten zijn inclusief drankje & lekkers, garderobe, film en loterijkaartje: €17,50. De opbrengst van het Kids Filmgala gaat naar een goed doel: het Babyhuis Leiden. Stichting het Babyhuis is een initiatief dat sinds eind 2013 in Dordrecht opvang biedt aan baby’s, voor wie moeders tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor hun baby. Het Babyhuis biedt tijdelijke woonruimte, behandeling en begeleiding aan hoogzwangere en pas bevallen vrouwen. De vrouwen worden intensief begeleid naar zelfstandigheid. Begin 2020 opent de stichting een Babyhuis in Leiden.