Wat Nu?

4e editie niet op 27 september maar ergens in de toekomst!

De vierde editie van het Wat Nu? theaterfestival, die op 27 september zou plaatsvinden, wordt verschoven. Naar een ander moment in de toekomst. Samen met de makers gaan we hier een verrassende editie van maken. Zodra we een datum én locatie hebben bepaald, laten we je dat natuurlijk weten! Op de hoogte blijven van wat er bij ons op de podia staat? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets!

De Veenfabriek zal op 27 september wel spelen bij Scheltema. Reserveer kaarten.

DansBlok zal te zien zijn tijdens de kunstroute op 27 september. Meer informatie volgt. 

 

Over Wat Nu? Theaterfestival over een nieuwe toekomst

De toekomst: zelden is deze zo onzeker geweest. De impact van de coronacrisis is groot en tegelijkertijd nog onduidelijk. Verandert ons bestaan, onze manier van werken, recreëren en reizen voor altijd? Hoe ziet ons fysieke contact er over een jaar uit? Gaan we het allemaal in onze portemonnee voelen? Wordt deze periode een hoofdstuk in de geschiedenisboeken of blijkt het slechts een rimpel in de tijd? Moeten we ons leven ingrijpend veranderen?

Kortom: Wat Nu?

Deze zomer slaan Leidse podiumkunstorganisaties de handen ineen. Samen met de stad gaan de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, de Veenfabriek, PS | theater, DansBlok, Fields of Wonder en KASSETT op zoek naar antwoorden op de vraag 'Wat nu?'.

Na alle online initiatieven gaan we weer offline. We gaan naar buiten. Van dans tot toneel, van muziek tot ervaringstheater: met elkaar en met jou zoeken we uit hoe we moeten leven, vanaf nu. Een zoektocht naar hoe het nu verder moet. Naar hoe de toekomst eruit komt te zien, hoe je straks eet, danst, werkt en verliefd wordt. Het is een open uitnodiging aan alle Leidenaren om geïnspireerd, verwonderd en geëmotioneerd te raken.
 

PS | Theater: Toos, wat nu?
Wat doet deze tijd met iemand die alles al een keer heeft meegemaakt? TOOS, wat nu? is een hartverwarmende, muzikale luistervoorstelling waarin acteur Tijs Huys bij de 102-jarige Toos antwoorden hoopt te krijgen op de grote vragen van deze tijd. 

DansBlok: Center Point 
Center Point gaat over huidhonger, over zoeken naar verbinding, over het vinden van je thuis, je ‘center point’. Wie zich thuis voelt in zijn lichaam, voelt zich overal thuis. Je lichaam is je huis. Je lichaam draagt je overal naar toe. Voor ons dansers is dit een vanzelfsprekende gedachte, maar dit is nu meer dan ooit de dagelijkse werkelijkheid. Je lichaam is het enige waar je op dit moment op kan vertrouwen, bouwen, voor moet zorgen. Je lichaam is je kompas, het centrale punt waarvandaan je richting zoekt.

KASSETT: CYNICI
Wij zijn cynici. In de zoektocht naar hoe we de toekomst vormgeven laten we ons inspireren door het cynisme, een filosofische stroming en Oudgrieks voor honds. We blazen deze filosofie nieuw leven in en gaan op muzikale en theatrale wijze op zoek naar wat we eigenlijk al weten - want hoe weet je anders wanneer je 't gevonden hebt.

Fields of Wonder: PillowHead
Mensen die mensen aankijken,
op hun beurt door andere aangekeken.
Om uiteindelijke via de blik van die ander,
weer bij zichzelf uit te komen.

Het personage PillowHead ontdekt bij het ontwaken dat zijn hoofd is veranderd in een hoofdkussen. Via de blik van de anderen probeert hij zijn eigen gezicht weer terug te vinden.
Een visuele ervaringsvoorstelling tussen droom en werkelijkheid die onder de huid kruipt en nog lang op je netvlies blijft hangen.

Veenfabriek Zoldersessies

Wees welkom bij de Veenfabriek. Als een nieuw bandje spelen en maken we ter plekke intieme muziektheater-sessies over mensen op een tja.. afgelast feest. Maar in onze fantasie zijn we er toch naar op weg, bevinden we ons midden in het feestgedruis of staan we op het punt te vertrekken.
Vanuit een eenzaam isolement wordt er verlangd, herinnerd en vergeten we haast het echte contact.

Een Covid19-proof en flexibel programma, bestaande uit vijf liederen. Elk lied een associatieve ode aan iets wat we misschien wel heel vanzelfsprekend vonden, en waarvan we nu extra beseffen hoe belangrijk het is. Zoals elkaar ontmoeten, aanraken, samen eten, dansen, vrijen…