Exoplanets 5 Conference 2024 vindt plaats in de Stadsgehoorzaal

Van 16 t/m 21 juni mogen wij de 5e editie van Exoplanets Conference verwelkomen in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Eerdere edities vonden plaats in Davos, Cambridge, Heidelberg en Las Vegas. Deze conferentie is uitgegroeid tot een van de meest prominente congressen op het gebied van exoplanetenwetenschap. Tijdens de 5e editie worden maar liefst 175 presentaties gehouden, verdeeld over 11 plenaire sessies en 14 parallelle sessies in de Grote Zaal, Breezaal en Aalmarktzaal. We verwachten zo’n 750 deelnemers!

Exoplanets 5 Conference

Exoplaneten zijn planeten die draaien om een andere ster dan de Zon. De Exoplanets Conference Series is uitgegroeid tot een van de belangrijkste en grootste bijeenkomsten in de exoplanetenwetenschap. Eerdere edities vonden plaats in Davos, Cambridge, Heidelberg en Las Vegas. Mooi dat Leiden en onze Stadsgehoorzaal nu in dit rijtje staan. De conferentie beslaat alle aspecten van exoplanetenonderzoek. Van planeetvorming tot exoplaneetinstrumentatie. Ook is er tijdens de conferentie speciaal aandacht  voor de nieuwste resultaten van de James Webb Space Telescope (JWST).

Gratis lezing Nobelprijswinnaar Prof. Didier Queloz

Tijdens Exoplanets 5 verwelkomen we ook Nobelprijswinnaar Prof. Didier Queloz. Hij geeft op 19 juni een gratis lezing, speciaal georganiseerd voor niet-wetenschappers. De lezing gaat over de recente ontwikkelingen rondom historisch perspectief van exoplaneten, en de oproep om te zoeken naar tekenen van leven op deze nieuwe werelden. Momenteel is de lezing is helemaal uitverkocht! Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je je aanmelden voor de wachtlijst.