Livestream 27 mei - Theater: verbinding en hoop in tijden van crisis

Virtuele rondleiding vanuit de Leidse Schouwburg


Makers blijven creëren, schouwburgen blijven verbinden. Zelfs in extreme omstandigheden wordt cultuur naar de huizen van Leidenaren gebracht. Op woensdag 27 mei om 21.00 uur presenteert de Leidse Schouwburg een historische, virtuele rondleiding aangevuld met dans, poëzie en filosofie.

Het is niet de eerste keer dat de Leidse Schouwburg een cultuuraanbieder in de tijd van crisis is. In 1942 getroffen door de Tweede Wereldoorlog en nu door een onvoorspelbaar virus, wordt er altijd een omweg gevonden om de Leidenaren dichter bij het theater te brengen. Vroeger offline en nu online met een virtuele rondleiding langs de historich belangrijke plekken in de oudste schouwburg van Nederland.

In deze livestream wordt een virtuele rondleiding van de schouwburg samengebracht met de energie van DansBlok en de filosofie en impact van KASSETT. Langs de huisgebrouwen gedichten van Leidenaar André Hengeveld, die het sentiment van Leiden vervat in puntige poëzie.

Kijk mee, woensdag 27 mei vanaf 21.00 uur! Via Twitch of Facebook LIVE.

Met medewerking van: Nicole Kik: rondleider Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal, DansBlok: Dieuwertje Spek, Tessa Wouters en Rosa Allessie, KASSETT: Frank Siera, Oukje den Hollander en Gerko Tempelman, André Hengeveld: Leidenaar en dichter, ALV Productions, PPCRN, Crownmotion en Loek Mentink.

 

Eerdere livestreams terugkijken

Is je honger naar cultuur nog niet helemaal gestild? Bekijk de laatste twee livestreams van de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal hieronder.

De livestreams worden mede mogelijk gemaakt door ALV Productions, PPCRN, Crownmotion en Loek Mentink.


Bekijk hier de livestream van woensdag 27 mei 2020 - Theater: Verbinding en hoop in tijden van crisis.
Bekijk hier de livestream van donderdag 14 mei 2020 - Toekomst van Theater: Online en zonder publiek?

 

Kijk hier de livestream van maandag 4 mei 2020 -Theater na de Dam: Herdenken en Bevrijden