Concert- en theaterstoelen Stadsgehoorzaal

Nieuwe bestemming gevonden voor onze oude theaterstoelen

Vandaag is het een drukte van belang aan de achterkant van Stadsgehoorzaal Leiden. Honderden paarse stoelen worden namelijk opgehaald door hun ‘nieuwe billen’. De stoelen krijgen een nieuwe bestemming bij theater- en concertliefhebbers thuis of bij culturele organisaties die ze een tweede leven gunnen.

Na een oproep via de nieuwsbrief waren de stoelen in een mum van tijd vergeven. De ophalers hebben uiteenlopende redenen om een stoel te willen. Zo is er een weduwnaar die met zijn vrouw zoveel prachtige concerten op de stoelen beleefde, een drumleraar die de stoelen in zijn wachtruimte gaat zetten en museum Stoomtrein Katwijk Leiden, waar de stoelen een tweede leven krijgen in een spiksplinternieuwe filmzaal. Maar er is ook een docente, die een stoel meeneemt voor in de klas, en ouders van een studerend kind, die als verrassing voor zijn nieuwe kamer een stoel meenemen, een boekhandelaar die gezellige leesplekjes creëert met deze stoelen. En een stel dat elkaar ontmoet heeft op deze stoelen en nu in het huis waarin ze gaan samenwonen, deze tastbare relatie-geschiedenis neer gaat zetten.

De oude stoelen maken plaats voor een nieuwe generatie theater- en concertstoelen. Met deze nieuwe – blauwe! - stoelen kunnen we de Grote Zaal flexibeler inzetten. Op die manier is er plaats voor pop-of jazzconcerten, voor een geweldig dance event, voor een klassiek concert maar ook voor een wetenschappelijk congres of creatief bedrijfsfeest. Al in 2018 waren de stoelen aan vervanging toe, maar dit werd vanwege corona tot 2021 uitgesteld. Het is voor de Stadsgehoorzaal een investering waar jaren voor gespaard is en die ervoor zorgt dat het theater klaar is voor de toekomst.

 

 

Lees hieronder onze eerdere oproep. Let op: inmiddels zijn alle stoelen opgehaald, je kunt geen stoel meer reserveren.

In de Grote Zaal komen namelijk binnenkort nieuwe stoelen, die ons in staat stellen om de zaal flexibel in te zetten, zodat er plaats is voor pop- of jazzconcerten, voor een geweldig dance event, voor een klassiek concert maar ook voor een wetenschappelijk congres of creatief bedrijfsfeest. 

Onze oude stoelen hebben na jarenlang trouwe dienst een mooie plek verdiend om van hun pensioen te genieten. De oude stoelen waren eigenlijk al in 2018 aan vervanging toe, maar dit werd door corona nog wat langer uitgesteld. Toch is het een investering waar we al jaren voor gespaard hebben, en die we nu alsnog maken om klaar te zijn voor de toekomst. 

Krijgen onze stoelen een tweede leven in jouw huiskamer, thuistheater, voor de tv, op de kamer van de kinderen of op de speelzolder? Eigenlijk staan onze oude stoelen overal goed! En op deze manier kun je je vrienden thuis alvast weer laten wennen aan het gevoel van een theaterstoel onder de billen. Want zoals je weet zoekt elke theater- en concertstoel van Nederland billen, nu de theaters weer open zijn!

 

Duurzaamheid

Omdat we duurzaam met de wereld omgaat en trots de greenkey omarmen die we als duurzaam keurmerk ontvingen, geven we graag een nieuwe draai aan de oude stoelen! Weggooien is zonde... en hoe vaak krijg je nou de kans om een stukje theatergeschiedenis in huis te halen? Dat kan, met deze stoelen!

Er zijn diverse stoelcombinaties beschikbaar: éénzits, tweezits of driezits. Uiteraard is het mogelijk om grotere aantallen te reserveren! De stoelen dienen op 10 november opgehaald te worden aan de Aalmarktzijde van de Stadsgehoorzaal en moeten vooraf gereserveerd worden. Een donatie in ruil voor theaterstoelen wordt gewaardeerd. Na aanmelding via het formulier ontvang je uiterlijk 8 november een bevestiging met daarin een betaallink voor een bedrag naar keuze.