Altijd open voor jouw verhaal

Meld je aan voor het 'bel-me-wel'-register!

 


Noodgedwongen verzetten we tijdens deze lockdown onze bakens. Lockdowns beperken iedereen in contact met elkaar. Terwijl contact broodnodig is voor de beleving die wij bij onze voorstellingen en concerten bieden, live, in de zaal. Samen beleven, samen het verhaal van een avond in de Leidse Schouwburg of Stadsgehoorzaal delen. En daarna verder vertellen. Dat is de kracht van podiumkunst. Ook al is ons podium nu tijdelijk dicht, we staan altijd open voor verhalen van mensen om ons heen. Met ons initiatief ‘Altijd open voor jouw verhaal’ zoeken we contact met cultuurliefhebbers en Leidenaren die we minder vaak over de vloer krijgen.

We lanceren ons initiatief maandag aanstaande, op ‘Blue Monday’ omdat dit volgens velen de meest neerslachtige dag is van het kalenderjaar. Uiteraard gaat ons initiatief verder dan alleen Blue Monday, want het is breder dan slechts één dag in het jaar – we staan altijd open voor verhalen.

Bel me wel!

Ons hele team vormt maandagmiddag (en wie weet nog vele andere dagen) een ‘bel-team’. Wij gaan op zoek naar jouw verhaal. Dat mag een praatje over het weer zijn, over voorstellingen waar je van genoten hebt, over wat je mist in deze lockdowns, misschien wel over wat wij als theater beter kunnen doen zodra we weer open mogen.

Heb je geen behoefte aan een gesprek met onze collega’s, dan geef je dat gewoon aan tijdens het gesprek. We verkopen niets, we hoeven niets, we willen alleen even contact. Andersom kun je het ook aangeven: laat via ons ‘Bel-me-wel-register’ maar weten als we je mogen bellen en je het leuk vindt om samen verhalen uit te wisselen.

Lees meer hier.

 

Meld je aan in het 'bel-me-wel'-register!

 

 Aan het einde van de gesprekken hebben we een gedicht gedeeld van een Leidse dichter. Op veler verzoek hier het gedicht:

 

leef 
 
twijfel niet, neem een besluit 
wankel niet, ga onderuit 
blijf niet liggen, sta snel op 
.. zet je leven op zijn kop .. 
lanceer jezelf de wereld in 
elke dag een nieuw begin 
wees roekeloos en turbulent 
vier feest tot aan je laatste cent 
sta klaar als men je nodig heeft 
en sterf niet voor je hebt geleefd 
 
- reneoskam -