Kleintje Stadsgehoorzaal

Uniek… voor 30 m/v/x publiek


De Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal presenteren: Kleintje Stadsgehoorzaal.

Tijdens deze tweede, gedeeltelijk lockdown organiseren wij wekelijks een voorstelling of concert dat we voor een kleiner publiek kunnen presenteren in de Stadsgehoorzaal of Leidse Schouwburg. Bijzondere voorstellingen zoals die uit onze Lachstof-reeks, het Leidse muziekcollectief Leidse Geluiden en onze zaterdagmiddag-klassieker Scheidenvandemarkt – maar dan voor maximaal dertig geïnteresseerden. Elke week een ander genre!

  

Zaterdag 5 dec om 16.00 uur: Leidse Geluiden x 30: De Leidse Geluiden Huisband  UITVERKOCHT
Dit is een verplaatsing - kaartkopers van vorige keer worden geinformeerd. 


Leidse Geluiden ’Round The City’ neemt je mee naar de Leidse muziekscene van toen en nu. In een intieme setting nemen maar liefst 6 topmuzikanten uit de Leidse muziekscene je mee op een weergaloze tijdreis door Leiden. En laten ze ook voelen hoe levendig en urgent de muziek vandaag klinkt. Beroemde en sappige verhalen gecombineerd met prachtige songs zijn de ingrediënten van deze show. Leidse Geluiden ’Round The City’ vertelt het verhaal van living legends als Chris Koenen maar ook jong talent als Frederieke Kroone. De onvervalste Leidse sound, van jazz tot pop en blues en alles wat daar tussen in zit. Een gloedvolle middag met heerlijke muziek gecombineerd met spoken word en story telling. 
 
Met een introductie door Fons deLeMarre, de Leidse Geluiden huisband (Arto Boyadjian - gitaar, Johan Plomp - bas, Sven Rozier - drums), special guests: Chris Koenen, Lodewijk van Gorp en young talent: Frederieke Kroone, Tijn Koenen.

 

Zaterdag 12 dec om 16.00 uur: ScheidenvandeMarkt x 30 UITVERKOCHT

Benieuwd naar jong talent in de klassieke muziek? Kom naar ScheidenvandeMarkt: een uurtje klassiek op zaterdagmiddag door studenten van het Koninklijk Conservatorium, de Nederlandse Strijkkwartet Academie of van het Conservatorium van Amsterdam.

 

Woendag 16 december om 20.15uur: Lachstof x 30: Fabian Franciscus en Lisa Ostermann UITVERKOCHT

Ontdek de nieuwe generatie cabaretiers bij Lachstof! Deze woensdagavond Fabian Franciscus & Lisa Ostermann in de Leidse Schouwburg met MC Thjum Arts bij Kleintje Leidse Schouwburg. Fabian won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen. Lisa is de winnares van het Leids Cabaret Festival 2020. Wat de ander wil horen gaat over hoe prettig het is om te pleasen en zelf niks te vinden. MC Thjum Arts zal het publiek opwarmen en de avond met veel humor begeleiden.

 

 

 

*** loopt de gedeeltelijke lockdown langer door, dan brengen wij ook langer Kleintje Stadsgehoorzaal

 

 

 

Eerder bij Kleintje Stadsgehoorzaal:

* Cabaret x 30: Lachstof met Thjum Arts, EMMA & Tobi Kooiman

* Toneel x 30: Jurre Bussemaken - Huisvrede  

* Toneel x 30: Gerardjan Rijnders - Liefhebber