Bewaar je ticket - Geniet later

Steun de culturele sector tijdens deze Corona-tijd

Allereerst willen we je hartelijk danken voor je begrip en geduld rondom het opschorten van de voorstelling(-en) waar je naar toe zou gaan in deze bijzondere periode. Ook danken we jullie voor de hartverwarmende berichten die wij hebben ontvangen. We hopen dat het goed gaat met jou, je familie en de mensen om je heen! 

Misschien heb je in de media al de aankondiging van de ticketregeling binnen de culturele sector gezien. Graag informeren wij jou dat ook de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal aansluiten bij de landelijke campagne: Bewaar je ticket, geniet later. 

Bewaar je ticket, geniet later -->  wat betekent dit? 
Heb je een of meerdere kaarten voor een voorstelling in de periode van 12 maart tot 1 september 2020? Dan blijft jouw kaartje geldig! 

Dat kan op meerdere manieren:  

1.     Je kaartje blijft geldig voor de voorstelling waar je kaarten voor had en die verzet kan worden.  

2.     Kun je niet op de nieuwe datum, dan zetten we je kaartjes om in een digitaal tegoed. Hiermee help je de economische klap van de effecten in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer gewerkt worden aan nieuwe voorstellingen en concerten in de toekomst. Dit digitaal tegoed is twee (2) jaar geldig. Zo heb je nog iets moois in het vooruitzicht! 

3.     Lukt het ons niet om een voorstelling te verzetten, dan zetten we je kaartjes om in een digitaal tegoed.  

Je kunt je ook beroepen op het recht op restitutie. Daar heb je als consument recht op, maar toch willen we je vragen daar goed over na te denken. Door het niet terugvragen van geld, maar het omzetten in een digitaal tegoed help je de theater- en concertwereld te overleven. Niet alleen ons theater, maar óók de vele artiesten en musici. Mocht je desondanks toch kiezen voor restitutie, dan hebben we daar alle begrip voor in deze onzekere economische situatie.  
 

Verdere afhandeling 
Omdat we je niet teleur willen stellen, nemen wij contact met je op wanneer we zeker weten dat er definitief een nieuwe datum is voor de voorstelling waar je kaarten voor hebt gekocht. Gezien de onzekere situatie, kunnen wij je van meer informatie voorzien zodra wij vanuit de overheid groen licht krijgen om ons theater weer te mogen openen voor de volledige capaciteit.

Wij hopen dat je dit bericht wilt afwachten. Voor nu is dus nog géén actie vereist.   

Door de uitzonderlijke drukte verzoeken wij je om uitsluitend via e-mail contact met ons op te nemen. Op onze website is de meest actuele informatie beschikbaar en vind je mogelijk ook het antwoord op jouw vragen. We hopen op je begrip voor deze situatie en berichten je persoonlijk zodra dat kan.  

Hoe kun je ons nog meer helpen de culturele sector overeind te houden?  
Een groot aantal bezoekers heeft bij ons al aangegeven het aankoopbedrag van het kaartje niet terug te hoeven, maar wil het doneren aan de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal. Dat vinden we geweldig. We zijn aan het kijken hoe we dit zo transparant mogelijk kunnen inrichten.

Je steunt ons ook enorm door bondgenoot te worden van de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal. Hiermee help je ons in deze moeilijke tijd. Meer informatie hierover lees je hier.  

Wil je graag jouw favoriete toneel- of muziekgezelschap, of artiest of musicus steunen, dan willen we je vragen rechtstreeks aan hen te doneren, via de website van dit specifieke gezelschap.  

Welke donatie je ook kiest, we danken je bij voorbaat hartelijk hiervoor! Dank voor je aandacht, je begrip en je geduld. Blijf gezond en tot hopelijk snel!  


 

Meer informatie vind je op www.bewaarjeticket.nl