Klassiek Programma

De Stadsgehoorzaal. Het huis van de klassieke muziek in Leiden. Met in de Grote zaal klein symfonisch, barok en koor; intieme kamermuziek in de Aalmarktzaal en af en toe iets bijzonders in het best bewaarde geheim van de Stadsgehoorzaal – onze Breezaal. 

De koffieconcerten op zondagochtend, ScheidenvandeMarkt op de zaterdagmiddag en ieder seizoen de series van Calefax en Amsterdam Sinfonietta. Onze vaste gasten, nieuwe ontdekkingen; de wereldtop en jong talent. De avonturiers, de herontdekkers, toonzetters en de huisclubs - hoor het bij ons.

Stapelkorting

De stapelkorting hebben we i.v.m. de complexiteit t.a.v. alle coronamaatregelen en inrichting van het ticketsysteem moeten opheffen. Dit om zo goed en helder mogelijk met de musici de verdeling te kunnen doen. Door corona zijn we hiertoe genoodzaakt. Het liefst hadden we de stapelkorting, zoals net voor alle coronamaatregelingen was gelanceerd, in stand gehouden, maar dat is nu niet meer mogelijk. Voor mensen die in voorverkoop klassiek al stapelkorting hadden blijft deze behouden. 

 

Voor een tientje naar klassiek!

In het nieuwe concertseizoen 2020-2021 kunnen kinderen onder de 18 jaar onder begeleiding van een volwassenen voor slechts 10 euro naar onze klassieke concerten in de Stadsgehoorzaal.

 

Thema's & Series

Kamermuziekweekend Maria Milstein & Friends

Violiste Maria Milstein droomt van Amerika - het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hoewel... Bestaat de American Dream nog wel? Maria Milstein laat ons horen wie er allemaal naar de States trokken, in tijden van voor- én tegenspoed. In dit kamermuziekweekend neemt ze ons mee in haar droom.

Kamermuziekweekend Brodsky Quartet

Weense Meesters. In het kamermuziekweekend verbindt het Brodsky Quartet een eeuw Weense muziek: de grote romanticus Schubert en avant-gardist Zemlinsky die zijn weg uit de romantiek zoekt. Beiden kind van hun eigen tijd én kind van Wenen - eeuwenlang middelpunt van de Europese cultuur.

 

Concerten