Klassiek Programma

De Stadsgehoorzaal. Het huis van de klassieke muziek in Leiden. Met in de Grote zaal klein symfonisch, barok en koor; intieme kamermuziek in de Aalmarktzaal en af en toe iets bijzonders in het best bewaarde geheim van de Stadsgehoorzaal – onze Breezaal. 

De koffieconcerten op zondagochtend, ScheidenvandeMarkt op de zaterdagmiddag en ieder seizoen de series van Calefax en Amsterdam Sinfonietta. Onze vaste gasten, nieuwe ontdekkingen; de wereldtop en jong talent. De avonturiers, de herontdekkers, toonzetters en de huisclubs - hoor het bij ons.

Bekijk hier de klassieke brochure voor concertseizoen 2021-2022.


Hoor bij ons! - Voordeelpas

Om u van zoveel mogelijk moois te laten genieten en keuzestress te voorkomen, hebben wij de Hoor-bij-ons-pas in het leven geroepen. Wij vinden het heerlijk als u bij ons komt horen en geven u daarom korting als u vaker komt. Bij aankoop van minimaal vier Hoor-bij-ons-concerten krijgt u € 5 korting per kaartje per concert. Dus bij bijna alle concerten in de Grote Zaal en in de Aalmarktzaal die u dit seizoen bij ons bestelt. Dit geldt ook voor de concerten die pas later dit jaar in verkoop gaan; uw korting loopt door! Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is eenmalig minimaal vier Hoor-bij-ons-concerten in één keer bestellen met uw ‘Mijn theater’-account. Vervolgens profiteert u het gehele seizoen van deze korting.

Op de pagina van het concert staat aangegeven of het concert een Hoor bij ons concert is!

 

Voor een tientje naar klassiek!

In het nieuwe concertseizoen 2020-2021 kunnen kinderen onder de 18 jaar onder begeleiding van een volwassenen voor slechts 10 euro naar onze klassieke concerten in de Stadsgehoorzaal. 

Studenten kunnen op vertoon van hun collegekaart ook voor 10 euro naar klassieke concerten! Meer informatie over studententarieven.

 

Thema's & Series

Kamermuziekweekend Signum Quartett - Roots

Bijna 250 jaar geleden kreeg Haydn de opdracht om voor een samengeraapt zootje musici muziek te schrijven. Dat lukte zo goed, dat hij een genre schiep dat tot op de dag van vandaag als het summum van de kamermuziek geldt: het strijkkwartet.

Kamermuziekweekend Liza x Ludwig - De vrije Beethoven

Liza Ferschtman, Enrico Pace, Quirine Viersen, Georgy Kovalev en Beethoven. Wat hebben ze gemeen? Ze zijn vrijdenkers! Een weekend vol revolutionaire kamermuziek, voor piano, cello, alt en viool.

Méér dan muziek

Houdt u van muziek én theater? Dan kunt u dit seizoen uw hart ophalen. Beleef o.a. het bijzondere Vergeten van het Nederlands Kamerkoor met Arjan Ederveen en Erik Bosgraaf en een in een nieuw jasje gestoken La Traviata van de Nederlandse Reisopera. 

Ontdek Klassiek!

Of je nu een geoefend oor hebt of voor het eerst van je leven naar een concert komt: we hebben voor iedereen die op een andere manier kennis wil maken met klassieke muziek een aantal bijzondere voorstellingen en concerten op een rij gezet.

 

Concerten