Klassiek Programma

De Stadsgehoorzaal. Het huis van de klassieke muziek in Leiden. Met in de Grote zaal klein symfonisch, barok en koor; intieme kamermuziek in de Aalmarktzaal en af en toe iets bijzonders in het best bewaarde geheim van de Stadsgehoorzaal: onze Breezaal. 

De koffieconcerten op zondagochtend, het heerlijke uurtje klassiek bij ScheidenvandeMarkt op de zaterdagmiddag en ieder seizoen de series van Calefax en Amsterdam Sinfonietta. Onze vaste gezelschappen, nieuwe ontdekkingen; de wereldtop en jong talent. Avonturiers, herontdekkers, toonzetters en huisclubs: hoor (het) bij ons! 

Bekijk hier de klassieke brochure voor concertseizoen 2022-2023.


Hoor bij ons! - Voordeelpas

Om u van zoveel mogelijk moois te laten genieten en keuzestress te voorkomen, hebben wij de Hoor-bij-ons-pas in het leven geroepen. Wij vinden het heerlijk als u bij ons komt horen en geven u daarom korting als u vaker komt. Bij aankoop van minimaal vier Hoor-bij-ons-concerten krijgt u € 5 korting per kaartje per concert. Dat is dus bij bijna alle concerten in de Grote Zaal en in de Aalmarktzaal die u dit seizoen bij ons bestelt. Dit geldt ook voor de concerten die pas later dit jaar in verkoop gaan; uw korting loopt door! Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is eenmalig minimaal vier Hoor-bij-ons-concerten in één keer bestellen met uw ‘Mijn theater’-account. Vervolgens profiteert u het gehele seizoen van deze korting.

Op de pagina van het concert staat aangegeven of het concert een Hoor-bij-ons-concert is!

 

Kinderen en studenten voor een tientje naar klassiek!

Omdat we de jeugd én de klassieke muziek samen een mooie toekomst gunnen, bieden we bij de Stadsgehoorzaal élk kind, élke jongere onder de 18 jaar en iedere student de gelegenheid om onze klassieke concerten te bezoeken voor slechts € 10. Zo hopen we de drempel voor klassieke muziek te verlagen en ook kinderen, jongeren en studenten te betoveren met de mooiste muziek.

Studenten moeten hiervoor ter plekke hun collegekaart laten zien. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is begeleiding door een volwassene verplicht. 

Meer informatie over studentenkortingen.

 

Thema's & Series

Kamermuziekweekend Liza x Ludwig - De vrije Beethoven

Liza Ferschtman, Enrico Pace, Quirine Viersen, Georgy Kovalev en Beethoven. Wat hebben ze gemeen? Ze zijn vrijdenkers! Een weekend vol revolutionaire kamermuziek, voor piano, cello, alt en viool.

Méér dan muziek

Kom dit seizoen kijken en luisteren naar spannende theatrale projecten, waar heel veel muziek in zit!

Brahms

De muziek van Brahms is soms bitterzoet, dan weer hartverscheurend, altijd van een ongekende schoonheid en uiteindelijk troostrijk en hoopgevend. Johannes Brahms staat voor het beste wat de romantische periode te bieden heeft.

Hoor bij ons! Voordeel

Een prachtige korting voor liefhebbers van klassieke muziek. Het hele jaar met €5 per korting per kaartje naar concerten in de Stadsgehoorzaal.

 

Concerten