Klassiek Programma

De Stadsgehoorzaal. Het huis van de klassieke muziek in Leiden. Met in de Grote zaal klein symfonisch, barok en koor; intieme kamermuziek in de Aalmarktzaal en af en toe iets bijzonders in het best bewaarde geheim van de Stadsgehoorzaal – onze Breezaal. 

De koffieconcerten op zondagochtend, ScheidenvandeMarkt op de zaterdagmiddag en ieder seizoen de series van Calefax en Amsterdam Sinfonietta. Onze vaste gasten, nieuwe ontdekkingen; de wereldtop en jong talent. De avonturiers, de herontdekkers, toonzetters en de huisclubs - hoor het bij ons.

Stapelkorting

De stapelkorting hebben we i.v.m. de complexiteit t.a.v. alle coronamaatregelen en inrichting van het ticketsysteem moeten opheffen. Dit om zo goed en helder mogelijk met de musici de verdeling te kunnen doen. Door corona zijn we hiertoe genoodzaakt. Het liefst hadden we de stapelkorting, zoals net voor alle coronamaatregelingen was gelanceerd, in stand gehouden, maar dat is nu niet meer mogelijk. Voor mensen die in voorverkoop klassiek al stapelkorting hadden blijft deze behouden. 

 

Voor een tientje naar klassiek!

In het nieuwe concertseizoen 2020-2021 kunnen kinderen onder de 18 jaar onder begeleiding van een volwassenen voor slechts 10 euro naar onze klassieke concerten in de Stadsgehoorzaal.

 

Thema's & Series

Kamermuziekweekend Brodsky Quartet

GEANNULEERD - Het Britse Brodsky Quartet heeft besloten niet meer op te treden dit seizoen. Met het oog op de slechte situatie in Engeland en de onzekerheid rondom lockdowns vinden zij dit niet verantwoord. Heel begrijpelijk, maar natuurlijk ook heel jammer. We weten zeker dat we hen in de toekomst weer in Leiden zullen verwelkomen.

Calefax in Leiden: InterAct

Ga mee op een spannende zoektocht: drie uiteenlopende jonge kunstenaars gaan in gesprek met Calefax. Nederlands eerste en beroemdste rietkwintet bestaat 35 jaar en gaat in 3 concerten de interactie aan. De interactie met andere vormen van cultuur. De interactie met jonge creatieve makers. De interactie met jou. Maak kennis met Calefax!  

 

Concerten