Event Cases

Wij geloven in de kracht van ontmoeting, waarbij events de ideale mogelijkheid bieden deze ontmoetingen tot stand te laten komen. Wij zijn daarom trots op de ruim 125 evenementen die wij per jaar in beide gebouwen mogen huisvesten. Onderstaand hebben wij een kleine selectie van deze prachtige evenementen weergegeven. 

Technology @ Work In The 21st Century

Congres | Stadsgehoorzaal | 85 pers. per dag

Organisatoren TNO en Ulbo de Sitter Kennisinstituut zochten een locatie voor hun meerdaagse congres. De locatie moest de zorgen over de operationele aspecten van de conferentie uit handen nemen en de Nederlandse cultuur goed weergeven. De Stadsgehoorzaal bleek de perfecte match te zijn voor dit event.

Nikon

Bedrijfspresentatie | Leidse Schouwburg | 450 pers.

De organisatie zocht een sfeervolle, unieke locatie, die van nature geschikt is voor inspirerende bijeenkomsten én voldoende netwerkmogelijkheden kan faciliteren. Persoonlijke aandacht voor de internationale gasten was een belangrijk speerpunt. Uiteindelijk koos Nikon voor de Leidse Schouwburg als locatie om het interview te huisvesten.

SnakeBite

Internationaal Congres | Stadsgehoorzaal | 300 pers.

Naturalis Biodiversity Centre organiseerde het SnakeBite congres. Dit evenement bestond uit een plenaire sessie en een posterpresentatie, waarna de deelnemers met elkaar in gesprek gingen in verschillende workshops en panels. Organisator Jet de Wit zocht voor dit congres een locatie met veel mogelijkheden en flexibiliteit. De Stadsgehoorzaal bleek de geschikte locatie voor dit congres te zijn.

Landelijk Notarieel Studenten Congres

Congres, Diner & Feest | Stadsgehoorzaal | 290 pers.

Niet alleen bestaat het congres uit een symposium en veel catering momenten (sit down lunch, diner, afsluitend feest), er moest ook ruimte worden geboden aan 17 workshops van deelnemende notariskantoren, die zich tijdens het congres presenteren aan de studenten. Het bestuur koos voor de Stadsgehoorzaal als locatie, die de logistieke uitdaging met veel plezier op zich nam.

Brave New World

Festival Symposium | Grote Zaal | 150 pers.

Brave New World is een evenement dat draait om de toekomst. Hoe ziet de wereld er uit over 50 jaar? Tijdens het evenement Brave New World werden 150 bezoekers twee dagen lang meegenomen naar de toekomst. Het fraaie decor van dit innovatieve ‘festival symposium’ is al drie jaar op rij De Stadsgehoorzaal in Leiden. De mogelijkheden van de zaal en omliggende ruimtes maken de locatie zeer geschikt voor het festivalthema. Daarbij draagt de flexibele houding van het personeel bij aan de opgebouwde band. 

Gala ZZ Leiden

Galadiner | Grote Zaal | 150 pers.

De organisatie zocht een locatie met sfeer, die mooi aangekleed kon worden en chique gasten een mooie avond kon bezorgen. Daarnaast moest het een podium hebben, om optredens te kunnen uitvoeren van gerenommeerde artiesten. De organisator zocht naar een prettige samenwerking tussen evenement en locatie en vond deze in Leiden. De Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal kon een prachtige zaal bieden, die perfect aansloot op de wensen van de opdrachtgever. De algehele samenwerking verliep soepel.

EU-MSC2 LUMC

Congres | Aalmarktzaal | 100 pers.

De organisator zocht een locatie die de mogelijkheid bood om verschillende onderzoeksinstituten bij elkaar te brengen. De organisatie koos voor de tweede keer voor de Aalmarktzaal om dit evenement te huisvesten. Het is een prettige ruimte, vond de organisatie en men had goede ervaringen na een eerdere editie in dezelfde zaal. De Stadsgehoorzaal verzorgde tijdens het evenement een internationaal georiënteerde lunch, aansluitend bij de gasten van het evenement. 

Basware

Vergadering | Leidse Schouwburg | 20 pers.

Het is voor Basware belangrijk te vergaderen in een inspirerende locatie, die de Nederlandse cultuur goed laat zien. Dat geeft de vergadering een extra dimensie voor de internationale gasten, die vaak naar deze vergaderingen komen. De organisatie zocht daarmee een locatie die een combinatie van cultuur en business kon bieden. Een vergadering op het podium van de Leidse Schouwburg in combinatie met een rondleiding door het pand, bleek de perfecte oplossing. 

LIBC Publieksdag: Eet je slim!

Congres | Stadsgehoorzaal | 800 pers.

Het LIBC zocht een locatie met een fijne ambiance en genoeg ruimte voor het aantal bezoekers. Naast een zaal voor het plenaire gedeelte, moest er ook genoeg ruimte zijn voor informatiestands. De facilitaire voorzieningen moesten goed geregeld zijn en veel zorgen van de organisatie uit handen nemen. De locatie moest goed bereikbaar zijn voor een gevarieerd en openbaar publiek. De grote zaal van de Stadsgehoorzaal bleek de perfecte locatie voor de publieksdag te zijn.

Afscheidsreceptie Adam Cohen

Receptie | Leidse Schouwburg | 400 pers.

Adam Cohen (directeur CHDR) nam na 30 jaar afscheid van de organisatie. Voor zijn afscheid zocht hij een klassieke locatie, bij voorkeur een theater. Daarbij moest de locatie in Leiden zijn, omdat zijn organisatie daar al jaren gevestigd is. De sfeer van de Leidse Schouwburg bleek perfect aan te sluiten op de visie van Adam Cohen.