Technology @ Work in the 21st Century

 

Klant TNO & Ulbo de Sitter Kennisinstituut
Bezoekersaantallen Gemiddeld 85 per dag
Locatie Stadsgehoorzaal
Soort event Congres

DE KLANT
Organisaties TNO en Ulbo de Sitter Kennisinstituut (USI) bundelden de krachten om samen een meerdaagse conferentie te organiseren. Beide organisaties houden zich bezig met toegepast onderzoek naar innovatie binnen organisaties. Het draait hier voornamelijk om technische veranderingen op de werkvloer en het effect op het personeel. Ten behoeve van dit onderwerp wordt jaarlijks een internationale conferentie georganiseerd. Dit jaar was het de beurt aan de Nederlandse organisaties TNO en USI. Echter, hadden beiden organisaties weinig ervaring met het organiseren van evenementen. Organisator Friso van der Meulen zocht een locatie die de zorgen over de operationele aspecten van de conferentie uit handen kon nemen. De locatie moest ook de Nederlandse cultuur goed kunnen weergeven. Het internationale gezelschap moest een goed beeld kunnen krijgen van Nederland en van de stad Leiden. De Stadsgehoorzaal bleek de geschikte locatie voor dit evenement. 

 

 

‘We wilden het internationale gezelschap graag veel van
Leiden laten zien, daarvoor was de Stadsgehoorzaal perfect,
met een hele gave combi van klassiek en imposant, maar
toch ook modern’

 

 

HET EVENT
Vanaf de eerste ontmoeting met het team van de Stadsgehoorzaal verliep de organisatie soepel. De stadsgehoorzaal kwam met goede aanvullingen en ideeën om het evenement compleet te maken. Zo kwam de Stadsgehoorzaal met het idee om een event app te gebruiken voor het programma en informatie voor de bezoekers. Het gebruik van deze event app sloot goed aan bij het technologische thema van het evenement, en werd veelvuldig gebruikt door de deelnemers.  De bezoekers omschreven deze editie van de conferentie als de beste tot nu toe.

 

  ‘De organisatie is erg prettig verlopen. Er was veel onzekerheid
aan onze kant, maar de Stadsgehoorzaal was bereid  alle opties
open te houden. Het team kwam zelfs met goede toevoegingen.’
 

 

DE RESULTATEN
Volgens Friso van der Meulen is het evenement zeker geslaagd. Het personeel van de Stadsgehoorzaal is uiterst professioneel, volgens Friso van der Meulen. Het team doet alles met een lach. De organisatie binnen TNO en USI begon als een klein team, met weinig ervaring. Het voelde voor Friso van der Meulen alsof dit team langzaamaan werd uitgebreid met de mensen van de Stadsgehoorzaal, die veel kennis omtrent evenementorganisatie met zich meebrachten. Samen vormde het één groot team wat van de conferentie een groot succes maakte. 

 

  ‘Ik kan nu uit de grond van mijn hart zeggen dat het geslaagd is.
Juist door die combinatie van professionaliteit, flexibiliteit en de
persoonlijke band die we op hebben gebouwd met het team van
de Stadsgehoorzaal.’
 

 

red. Milan Höwig & Esther van der Vliet