Nikon

 

Klant Nikon
Bezoekersaantallen 450 fotografen
Locatie Leidse Schouwburg
Soort event Bedrijfspresentatie

DE KLANT

Het evenement werd georganiseerd als initiatief van Nikon Nederland. Deze organisatie distribueert de producten van Nikon binnen Nederland.  Daarbij organiseren ze met regelmaat evenementen, variërend van klein tot groot. Een belangrijk onderdeel van deze evenementen zijn de masterclasses, die gegeven worden door beroemde fotografen. Deze worden georganiseerd voor de professionele fotografen die met Nikon werken, met als doel hen te inspireren.  Zo werd ook het interview met Anton Corbijn, iconisch fotograaf, georganiseerd. Organisator Roeland Koene koos,  op aanraden van het team van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, voor de Leidse Schouwburg als locatie om dit interview te huisvesten.

 

 

‘Ik zocht een locatie die van zichzelf een unieke uitstraling heeft
en weinig aankleding nodig heeft, om zo het verhaal van Anton
Corbijn extra kracht bij te zetten. De historie van het pand maakt
deze locatie een unieke kans ’

 

 

HET EVENT
Roeland Koene vroeg het team van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal naar een passende ruimte voor het interview met Anton Corbijn. Hij wilde graag een sfeervolle, unieke locatie, die van nature geschikt is voor inspirerende bijeenkomsten. De locatie moest bovendien ook voldoende netwerk-mogelijkheden faciliteren. Persoonlijke aandacht voor de internationale gasten was een belangrijk speerpunt, waardoor gezocht werd naar personeel dat ingesteld is op gastvrijheid. Het  team van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal raadde de Schouwburg aan als locatie, vanwege de unieke ambiance.  Deze bleek perfect te zijn voor het huisvesten van het interview. De zaal maakte een diepe indruk op de gasten. Anton Corbijn startte met een eigen verhaal, waarna hij geïnterviewd werd  door Sascha de Boer. Tijdens de borrel hadden de aanwezige fotografen ruime netwerkmogelijkheden in de sfeervolle foyer van de Schouwburg. 

 

 

‘Het hele evenement verliep hartstikke soepel, alle aanwezigen
waren super enthousiast!’

 

 

DE RESULTATEN
Het resultaat was een inspirerend en interessant evenement. De verhalen van Anton Corbijn boeiden de aanwezigen enorm. De setting van de Leidse Schouwburg versterkte deze boodschap en sloot perfect aan op het thema. De afsluitende borrel was een goede gelegenheid om te netwerken en na te praten.  De gasten gingen geïnspireerd weer naar huis. Ook Nikon was zeer tevreden over het eindresultaat. Zij waren blij met de locatie en hebben de persoonlijke aandacht en gastvrijheid van het team van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal zeer gewaardeerd.

 

 

‘De organisatie door het team van de Leidse Schouwburg was
volmondig perfect! Ik heb nog nooit zo’n professionele
organisatie gezien! Ik zou de locatie zonder twijfel  aanraden
en kom graag terug.’

 

 

red. Esther van der Vliet