EU-MSC2 LUMC

 

Klant Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
Bezoekersaantallen 100 personen van 14 internationale onderzoeksconsortia
Locatie Aalmarktzaal, Stadsgehoorzaal Leiden
Soort event Internationaal congres

DE KLANT
Het EU-MSC2 congres werd georganiseerd als initiatief van het LUMC. Een onderdeel van het takenpakket van het LUMC is onderzoek doen naar weefsel regeneratie met behulp van een speciaal soort cellen genaamd MSC. Europabreed onderzoeken verschillende instituten de klinische toepassingsmogelijkheden van deze cellen. Tijdens het EU-MSC2 congres worden deze verschillende instituten bij elkaar gebracht om hun bevindingen te delen. Dit jaar werd dit congres voor de tweede keer georganiseerd. Dr. Brigitte Wieles, organisator van het evenement, koos opnieuw voor de Aalmarktzaal als locatie. 

 

  ‘De eerste keer koos ik de zaal op advies van een collega.
Dat beviel eigenlijk zo goed dat wij dit jaar besloten weer
voor de Aalmarktzaal te gaan. Ik had een goede ervaring
en het is een prettige ruimte.’
 

 

HET EVENT
Tijdens dit evenement kwamen organisaties, die onderzoek doen naar hetzelfde thema, vanuit verschillende landen bij elkaar. Dr. Wieles zocht een manier om deze internationale groep mensen op de hoogte te stellen van het programma en de inhoud van het evenement. Ze wilde het congres zo goed mogelijk afstemmen op de wensen van de bezoekers. Het team van de Stadsgehoorzaal kwam met het idee om gebruik te maken van een app. In de app was het programma zichtbaar en kon men een overzicht vinden van de sprekers en consortia. Ook is er de mogelijkheid tot feedback en evaluatie met behulp van een enquête achteraf. De app was volledig Engelstalig ingericht. Ook verzorgde de Stadsgehoorzaal een internationale lunch, goed aangepast op de doelgroep uit de verschillende landen.

 

  ‘De app is ons heel goed bevallen, het voelde heel modern 
om hem te gebruiken en ook de reacties van de bezoekers
waren positief.’
 

 

DE RESULTATEN
Het resultaat was een unieke mogelijkheid voor de consortia om van elkaar te leren en nieuwe kennis op te doen. Nadat de projectleiders hun consortia hadden voorgesteld, konden alle onderzoekers meepraten over verschillende topics. Dit leverde een interessante discussie op. Tijdens de pauzes was er de mogelijkheid om te netwerken en na te praten over de besproken onderwerpen. De internationaal georiënteerde lunch beviel goed en ook van de app werd goed gebruik gemaakt. Achteraf heeft de organisatie via deze app de enquête uitgezet. Deze werd zorgvuldig en positief door de bezoekers ingevuld!

 

  ‘Het samenbrengen van deze consortia levert een groep
mensen op met een enorme brainpower. De interactie met
de groep tijdens de round table discussie leverde interessante
punten op.’
 

 

 red. Esther van der Vliet