FOTO: © Charles Brookes Photography

Klassieke muziek

De Stadsgehoorzaal. Het huis van de klassieke muziek in Leiden. Met in de Grote zaal klein symfonisch, barok en koor; intieme kamermuziek in de Aalmarktzaal en af en toe iets bijzonders in het best bewaarde geheim van de Stadsgehoorzaal: onze Breezaal.

De koffieconcerten op zondagochtend, het heerlijke uurtje klassiek bij ScheidenvandeMarkt op de zaterdagmiddag en ieder seizoen de series van Calefax en Amsterdam Sinfonietta. Onze vaste gezelschappen, nieuwe ontdekkingen; de wereldtop en jong talent. Avonturiers, herontdekkers, toonzetters en huisclubs: hoor (het) bij ons!

Hoor bij ons! – Voordeelpas

Om u van zoveel mogelijk moois te laten genieten en keuzestress te voorkomen, hebben wij de Hoor-bij-ons-pas in het leven geroepen. Wij vinden het heerlijk als u bij ons komt horen en geven u daarom korting als u vaker komt. Bij aankoop van minimaal vier Hoor-bij-ons-concerten krijgt u € 5 korting per kaartje per concert. Dat is dus bij bijna alle concerten in de Grote Zaal en in de Aalmarktzaal die u dit seizoen bij ons bestelt. Bekijk de serie Hoor bij ons!

Kinderen en studenten voor een tientje naar klassiek!

Omdat we de jeugd én de klassieke muziek samen een mooie toekomst gunnen, bieden we bij de Stadsgehoorzaal élk kind, élke jongere onder de 18 jaar en iedere student de gelegenheid om onze klassieke concerten te bezoeken voor slechts € 10. Zo hopen we de drempel voor klassieke muziek te verlagen en ook kinderen, jongeren en studenten te betoveren met de mooiste muziek.

Studenten moeten hiervoor ter plekke hun collegekaart laten zien. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is begeleiding door een volwassene verplicht. Lees meer informatie over studentenkortingen.