Voor scholen

Wij verwelkomen heel graag scholen en hun scholieren, om hen kennis te laten maken met en misschien wel verliefd te laten worden op het mooiste wat er is: podiumkunst! Onze podia zijn soms de eerste plekken waar de Leidse jeugd kennis maakt met theater en muziek. Cultuureducatie is o zo belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing van mensen en de ontwikkeling van creativiteit en kritisch denkvermogen. Het draagt bij aan identiteitsvorming, het vergroten van empathisch vermogen en levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van broodnodige creatieve competenties voor de toekomst.

Medewerker educatie, participatie & publiekswerk

Maak kennis met Alisa Cuuna

Graag stellen we onze collega Alisa aan je voor. Haar missie? Verhalen samen brengen. Maar dan specifiek verhalen van, voor en door jongeren! Want theater is er voor iedereen, juist ook voor jonge avonturiers!

Alisa schakelt graag met docenten uit het voortgezet onderwijs om van hen te horen welk theateraanbod hun scholieren aanspreekt, welke thema’s er binnen scholen spelen en bij welke onderwerpen podiumkunsten kunnen worden ingezet om jongeren te versterken en te inspireren en hen verdieping te bieden bij specifieke vakken.

Maar ook: om te helpen kiezen uit alle voorstellingen in het CVK-aanbod, te ondersteunen bij de praktische organisatie van een voorstellingsbezoek of een contextprogramma op maat te ontwikkelen voor je klas.

CKV-aanbod

We presenteren hieronder ons CKV-aanbod voor scholen of blader door de online scholenbrochure. Culturele en Kunstzinnige vorming (CKV) is een vak dat op Nederlandse middelbare scholen wordt gegeven.

De voorstellingen worden aangeboden tegen het CKV-tarief van slechts € 12,50! Voor een aantal voorstellingen geldt een maximum aantal kaarten of een minimale leeftijd. 

Mocht je kaarten willen reserveren voor je klas of heb je vragen, neem dan contact op met Alisa Cuuna. Bij voorkeur per mail  scholen@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl .

Lesbrieven en educatieprogramma's

Tijdens het seizoen ontvangen we toffe lesbrieven en educatieprogramma’s van onze programmamakers. Wil jij deze ontvangen? Neem dan contact met ons op via de button!

 

Neem contact met ons op!