Strik een stoel

Steun de Leidse Schouwburg, Stadsgehoorzaal én de podiumkunst!

Doneer direct
Wil je een stoel strikken, doneer dan €50 of meer. Doneren kan via de QR-code of door op de afbeelding te klikken.
 

      


Meer informatie

Lees meer over de actie Strik een stoel en bekijk het filmpje van Leidenaar Jochem Myjer om te zien waarom het zo belangrijk is!


Het gaat niet goed in theater- en concertland... De coronacrisis heeft grote impact op de culturele sector, en ook op onze Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal. Samen met de makers die op onze podia staan of achter de schermen werken, verkeren wij in zwaar, heel zwaar weer. Toch willen wij zoveel mogelijk iedereen blijven inspireren, boeien, vermaken of ontroeren met podiumkunst. Want wij zijn van mening dat cultuur één van de meest elementaire dingen in het leven is. Naast voedsel, liefde en lucht. Je wordt er blij van, slim, onbevooroordeeld, creatief, hoopvol en begripvol. 

En die o zo belangrijke podiumkunst brengen wij nu 'coronaproof'. De Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal doen er alles aan om hun zalen in te richten naar de anderhalve meter-richtlijnen, zodat de gepaste afstand tussen bezoekers kan worden gewaarborgd. Dat betekent dat we van de 500 stoelen in de schouwburg, er slechts 150 kunnen gebruiken.
  
Om duidelijk aan te geven welke stoelen wél en welke stoelen niet gebruikt mogen worden tijdens de voorstellingen, hebben wij ervoor gekozen om de stoelen die niet gebruikt mogen worden ‘in te pakken’. Dicht te strikken. Op deze manier weten bezoekers én medewerkers dat deze plaatsen vrijgehouden moeten worden. De stoelen worden gestrikt, om in een nabije toekomst (hopen wij!) de stoelen weer te kunnen uitpakken. Daar kijken wij nu al halsreikend naar uit! 


Help ons mee!

Strik een stoel van de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal en zorg ervoor dat we ook tijdens én na deze coronacrisis publiek kunnen blijven verwelkomen! 

Doneer als particulier
Wil je een stoel strikken, doneer dan €50 of meer. Doneren kan via de QR-code hieronder, of door op de afbeelding/link te klikken. Wil je dat wij je naam vermelden op onze website en op een strik? Vul dan het formulier in dat na de betaling zichtbaar wordt. Dan kunnen we je later nog een keer éxtra bedanken en komt je naam op een kaartje aan een gestrikte stoel te hangen. 

Zakelijke donaties
Heb je een eigen bedrijf en zou je ons als zakelijk partner kunnen steunen? Door onze ANBI status is elke donatie vanaf €250 aftrekbaar. Uiteraard strik je als organisatie eveneens een stoel en krijgt je bedrijf naamsvermelding op onze bedankpagina en op onze partnerpagina met een logo. Voor meer informatie en het sturen van je logo, mail naar bondgenoten@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl.

Alle beetjes helpen
Vind je € 50,- om te doneren te hoog, wil je liever niet een stoel strikken? Alle beetjes helpen, dus elke donatie vanaf €1,50 is welkom! Bepaal zelf welk bedrag je wilt doneren, door dit bedrag in te vullen. Let wel: de onderstaande voordelen gelden alléén als je een stoel strikt. 

 

Doneer nu 

 
Wat doen we met je donatie?  

Heb je een stoel gestrikt of overweeg je een stoel te strikken? Wat super! Dankjewel! Met je donatie kunnen we er allereerst voor zorgen dat voorstellingen en concerten door kunnen gaan, dat er een toekomst voor theater en muziek is in Leiden. Maar we kunnen ook verder met onze missie om podiumkunst bereikbaar te maken voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan jeugdvoorstellingen waarbij wij een aantal kaartjes kunnen geven aan gezinnen voor wie het financieel niet mogelijk is om naar een theater te gaan. Je donatie komt ook ten goede aan de aanschaf van meubilair, dat de komende weken en maanden maar óók daarna voor een fijnere ontvangst kan zorgen.

Wat krijg je ervoor terug?
Allereerst: onze eeuwige dank! 
Wij zorgen ervoor dat je op onze Gestrikt-pagina vermeld wordt (als je dat wil!). Daarnaast kun je rekenen op de volgende voordelen: 

  • Een aantal keer per jaar organiseren wij, zodra dat corona-proof weer kan, een bijzondere rondleiding achter de schermen van de Leidse Schouwburg of Stadsgehoorzaal. We nodigen je hier via e-mail voor uit, je kunt hier kosteloos aan deelnemen. 
  • Wij nodigen je uit voor onze seizoenspresentatie - zodra dat weer kan. 
  • Onder alle donateurs die een stoel strikten verloten wij één passepartout voor een jaar lang gratis voorstellingen in de Leidse Schouwburg of concerten in de Stadsgehoorzaal. De stoel die jij strikte kan dan zomaar een jaar lang jouw stoel worden bij vrijwel élke voorstelling!* (*dit passepartout kunnen wij alleen verstrekken als we weer een normale capaciteit in onze zalen kunnen hanteren)
  • En natuurlijk krijgt één strik jouw naam! 

Let op: zorg ervoor dat je na de donatie het formulier invult, zodat we via e-mail contact kunnen opnemen.

Naamsvermelding
Heb je een stoel gestrikt, dan zetten wij je heel graag op onze bedankpagina, waarop we alle donateurs die een stoel strikken vermelden. Hiervoor gebruiken van de naam die je invult in het formulier ná de betaling. Ook zetten we deze naam op een kaartje die aan het strik wordt bevestigd.

Strik je ook anderen? 
Deel deze pagina alsjeblieft zoveel mogelijk onder je vrienden en je collega's. Hoe meer mensen en bedrijven een stoel strikken, hoe meer de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal en de podiumkunst gesteund worden! 

Alvast bedankt!

 

Deel op Facebook!

Deel op Twitter!

Deel op LinkedIn