Foto Stadsgehoorzaal met publiek

Kortingen, acties en cadeaubonnen

Wil je van een voorstelling of concert genieten in de Leidse Schouwburg of Stadsgehoorzaal? Dat kan extra voordelig.

Bij ons krijg je korting met je studentenkaart, mag je als jongere tot 18 jaar voor maar € 10 naar klassieke concerten en krijg je met je CJP-pas bij de meeste voorstellingen € 2,50 korting. Ook kun je gebruikmaken van de Sirene Sale en kun je je Podium Cadeaukaart inwisselen. Daarnaast hebben we een speciaal aanbod voor scholen.

Korting voor studenten

Ben je student en ga je graag naar een voorstelling of concert? Met je collegekaart kun je altijd voor € 10 naar klassieke concerten en kun je gebruikmaken van de speciale last-minute studentenprijs van € 10. Lees meer over de korting voor studenten

Korting op klassiek

Omdat we de jeugd en de klassieke muziek samen een mooie toekomst gunnen, bezoekt elke jongere onder de 18 jaar bij de Stadsgehoorzaal een klassiek concert voor € 10. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is begeleiding door een volwassene verplicht. Bekijk het aanbod klassieke concerten

Sirene Sale

Elke eerste maandag van de maand – als de sirenes om 12.00 uur landelijk worden getest – start bij de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal de Sirene Sale. Op dat moment kun je geselecteerde voorstellingen of concerten boeken voor de helft van de prijs. Lees meer over de Sirene Sale

Podium Cadeaukaart

Bij de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal kun je jouw Podium Cadeaukaart kopen én inwisselen. De Podium Cadeaukaart is inwisselbaar bij vrijwel alle theaters en concertzalen in Nederland en is tot drie jaar na uitgifte geldig. Je kunt de waarde van deze kaart zelf bepalen (tussen € 10 en € 150). Meer informatie vind je op www.podiumcadeaukaart.nl, hier kun je ook een cadeaukaart bestellen.

 • Hoe betaal ik met een Podium Cadeaukaart?

  In het bestelproces kun je in het tweede deel van stap 2 ‘Betaling- en afleverwijze’, kiezen voor Podium Cadeaukaart (derde optie). De code van de kaart vul je pas helemaal aan het eind van het bestelproces in, na het bevestigen van de betaling (stap 4). Daar kun je het kaartnummer en de PIN invullen en de cadeaukaart verzilveren. Let op: het invulveld voor een vouchercode is alleen voor een digitaal tegoed, niet voor een cadeaukaart.

 • Ik ben lid van We Are Public. Hoe gaat dat in zijn werk?

  Kijk op de website van We Are Public om te zien welke voorstellingen en concerten meedoen. Laat weten of je geïnteresseerd bent in een voorstelling of concert door op ‘Bewaar’ te klikken. Op die manier kunnen we een inschatting maken van het aantal We Are Public-bezoekers. Vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling krijg je op vertoon van je lidmaatschapspas een toegangskaartje*. Ga hiervoor naar de kaartverkoopbalie bij de locatie van de voorstelling of het concert. Let op: zonder (digitale) pas kun je niet naar binnen.

  Nieuw: Vanaf 72 uur van tevoren kun je alvast een kaartje reserveren, aan de balie in de Stadsgehoorzaal tijdens openingstijden of via e-mail (kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl). Doe dit alleen als je zeker weet dat je daadwerkelijk naar de voorstelling of het concert komt. Je (digitale) pas moet nog wel gescand worden bij de kaartverkoopbalie.

  * Je krijgt een kaartje voor de best beschikbare plek, het kan zijn dat je minder goed zicht hebt of in uitzonderlijke gevallen dat er geen plek meer is.

 • Ik wil met mijn kinderen naar een voorstelling. Krijg ik een aangepaste prijs?

  Bij sommige jeugdvoorstellingen staat een kinderprijs, bij andere (jeugd)voorstellingen zijn de prijzen gelijk. De kinderprijs geldt voor kinderen t/m 12 jaar. Je kunt bij de kaartcontrole om legitimatie worden gevraagd. Voor iedere bezoeker moet een eigen stoel gereserveerd worden, ongeacht of het kind op de schoot van de begeleider plaatsneemt. Kinderen t/m 2 jaar worden niet toegelaten in de zaal, met uitzondering van speciale baby- en peuterconcerten. Bij klassieke concerten mogen kinderen tot 18 jaar altijd voor slechts € 10 mee. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is begeleiding door een volwassene verplicht.

 • Welke cadeaukaarten kan ik gebruiken?

  Wij accepteren de Podium Cadeaukaart. Die kaart is drie jaar geldig na uitgifte. Verzilver jouw kaart aan de kassa, telefonisch of via onze website. Ook accepteren wij nog steeds de papieren Concert- en Theaterbonnen. Deze kunnen alleen aan de kassa worden ingewisseld.

 • Ik heb een CJP-pas. Krijg ik korting?