FOTO: © Annemieke van der Togt
Naar agenda
Bestellen
 • Musical en Show

Suzan Seegers, Thomas Cammaert e.a.

Piaf

 • Datum
  wo 20 dec 2023
 • Tijd
  20.15 - ca.22.50 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 41,00
 • Inclusief
  Pauze en drankje
 • 'Wereldcreatie van een wereldster. Jacques d'Ancona: musical 'Piaf' verdient volle zalen'

  Dagblad van het Noorden
 • 'Musical over het leven van Édith Piaf: ware liefde en groot verlies, grofgebekt én poëtisch'

  AD

Na een leven vol drank, drugs en mannen overleed 60 jaar geleden één van Frankrijks grootste artiesten: Edith Piaf. Nu, ver na haar dood, worden haar liedjes over de hele wereld nog steeds geluisterd en gezongen. Nummers als Non, Je ne regrette rien, La Vie En Rose, Milord en Padam zijn slechts een paar onsterfelijke voorbeelden uit een indrukwekkend repertoire aan songs.  

Deze voorstelling gaat over het leven én de dood van ‘de kleine mus’. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek herbeleefd de fenomenale Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven. Ze ontdekt wie ze was en komt erachter wat het is dat ze achterlaat. 

Edith Piaf zingt vanuit een diepe ziel. Dat herken ik wel. Als ik zing dan begint het bij mij ook te stromen.

Het verhaal achter de legende 

Edith Piaf is zojuist overleden. En ze is danig in de war. Dit is niet wat ze wou. Dit is niet wat ze ooit bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. Niet in een of ander gehucht. Pas net overleden komt de verwarde Piaf vier karakters tegen: De Engel. De Duivel. De Nar. En de dood. Dan blijkt dat haar man Theo Sarapo goed naar haar geluisterd heeft. Hij heeft een ambulance gebeld en tegen de chauffeur liegt hij dat Edith slaapt. Het is een lange tocht, bijna duizend kilometer. Piaf houdt tegenover haar vier levensgezellen vol dat ze niet dood is, zo lang ze niet in Parijs is. En zo lang ze niet weet wat ze achterlaat. Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten. Piaf wil weten waar deze vier in haar leven waren. Aan de hand van hun verhalen en de onvergetelijke muziek van Edith Piaf herbeleefd de legende verschillende belangrijke momenten in haar leven om te ontdekken wie ze was en erachter te komen wat het is dat ze achterlaat. 

Martin Michel regie | Suzan Seegers, Thomas Cammaert, Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits spel

 • wo 20 dec 2023
  20.15 - 22.50 uur

Bezoek ook