Naar agenda
Bestellen
 • Klassieke muziek
 • Hoor bij ons!

Antoinette Lohmann & Rembrandt Frerichs

Italiaanse Meesters

 • Datum
  za 15 feb 2025
 • Tijd
  20.15 uur
 • Locatie
  Stadsgehoorzaal
 • Prijs
  € 29,00
 • Zaal
  Aalmarktzaal
 • Inclusief
  Drankje
Nederlands English

Programma & Musici

Sonates van Castello, Ucelini, Montalbano, Marini, Carrodini en Mealli

Uitvoerenden:  Antoinette Lohmann  viool  |  Rembrandt Frerichs  klavecimbel & kistorgel

Een uitzonderlijk duo 

Violiste Antoinette Lohmann en pianist/componist Rembrandt Frerichs lijken op het eerste gezicht een ongebruikelijk duo: waar Lohmann geroemd wordt als een specialist in barokmuziek is Frerichs hoofdzakelijk bekend als jazzpianist en improvisator. Wat hen samenbrengt is een diepe liefde voor de oude muziek en een buitengewone toewijding aan de historische uitvoeringspraktijk, die ze met een frisse blik en een creatieve twist uitvoeren. 

Italiaanse Barok 

De vioolsonates van Castello, Marini, Pandolfi Mealli en Frescobaldi belichamen de rijke muzikale tradities van de barokperiode in Italië. Elk werk weerspiegelt de virtuositeit en expressiviteit van de vioolmuziek uit die tijd, met innovatieve harmonieën en levendige ritmes. Castello’s sonates tonen een levendige dialoog tussen viool en basso continuo, met verrassende harmonische wendingen en uitbundige versieringen. Marini voegt een dramatisch element toe met zijn expressieve stijl en gevoelige melodische lijnen, terwijl Pandolfi Mealli’s sonates een scherp gevoel voor ritme en ornamentatie vertonen. Frescobaldi’s werken zijn doordrenkt van contrapuntische uitdagingen en rijke harmonieën, waardoor de viool en het klavecimbel een intrigerende symbiose vormen. Deze Italiaanse vioolsonates beloven een boeiende reis door het rijke muzikale landschap van de barok, waarbij zowel de componisten als de musici op het podium hun unieke stempel drukken op dit geliefde genre. 

Programme & Musicians

Sonatas by Castello, Ucelini, Montalbano, Marini, Carrodini and Mealli

Performers:  Antoinette Lohmann  violin  |  Rembrandt Frerichs  harpsichord & chest organ

Hear Here!

Because we want to give you the opportunity to hear as much classical music as possible. You can buy concerts in bulk with a nice discount! When you buy at least four “Hoor bij ons” aka “Hear Here” concerts, you receive € 5 discount on these concerts and for all future concerts the entire season. This discount is connected to your e-mailadres. In order for this to work your first purchase must be the serie via this link.

Bezoek ook