Stadsgehoorzaal Grote Zaal
vr 16 oktober 2020 20:15
Bestellen

  Dit is een Grote Zaal concert. Bekijk de stapelkorting hier.

 

Tabula rasa is een van de eerste stukken die Pärt schreef in de kenmerkende minimalistische, verstilde stijl waarmee hij zo beroemd is geworden. ‘De geluiden zijn er om de stilte te omringen’, zei Pärt over zijn tintinnabuli-stijl (‘klokkenmuziek’). Bach omlijst de muziek van deze diepzinnige vernieuwer. Simone Lamsma en Candida Thompson soleren in de werken van de twee grootmeesters.

In de lange periode die voorafging aan zijn minimalistische stijl verkeerde Pärt in een diepe crisis. In de zoektocht naar een nieuwe uitdrukkingsvorm, verwerkte hij andere muziektalen in collages. In Collage über B-A-C-H verweeft hij frasen van Bach met zijn eigen modernistische muziek, leidend tot een stuk vol spanning en contrastrijke klanken. Amsterdam Sinfonietta bracht vorig jaar met de gebroeders Jussen een Bach-cd uit met daarop onder andere het Concert voor twee violen in de oorspronkelijke bezetting: twee klavieren en strijkorkest. Bach bewerkte het later tot een versie voor hobo en viool, die hier door twee violen wordt gespeeld.

Bach Sinfonia uit 'Ich hatte viel Bekümmernis' BWV 21, Concert voor twee violen en orkest (oorspr. hb/vl) BWV 1060 | Pärt Tabula Rasa, Collage über B-A-C-H (viol (hb), str., hrpd., pno)

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool | Simone Lamsma viool

 

Inleiding klassieke muziek

Voorafgaand aan dit concert vindt een inleiding plaats. De inleiding is gratis, maar reserveren is verplicht. Tijdens het bestellen van kaarten kunt u ook reserveren voor de inleiding.

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
vr 16 oktober 2020 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje (per persoon)
  • Borrelplankje vegetarisch (per persoon)
  • Inleiding
  • Zoet bij de koffie (per persoon)

gouden rang (uitstekend zicht)

Normaal € 40,00

1e rang (goed zicht)

Normaal € 34,00
CJP € 31,50
Student € 10,00

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 27,00
Student € 10,00