Stadsgehoorzaal Grote Zaal
vr 16 oktober 2020 20:15
Bestellen

  Dit is een Grote Zaal concert. Bekijk de stapelkorting hier.

 

Tabula Rasa is een van de eerste stukken die Pärt schreef in de kenmerkende minimalistische, verstilde stijl, waarmee hij zo beroemd is geworden. 'De geluiden zijn er om de stilte te omringen', zei Pärt over zijn tintinnabuli-stijl. In de lange periode die hieraan voorafging verkeerde Pärt in een diepe crisis. In de zoektocht naar een nieuwe stijl verwerkte hij andere muzikale stijlen in collages. In Collage über B-A-C-H verweeft hij frasen van Bach met zijn eigen modernistische muziek, leidend tot een stuk vol spanning en contrastrijke klanken. Bach omlijst de muziek van de voorman van de nieuwe spiritualiteit. Simone Lamsma en Candida Thompson soleren in de werken van de twee spirituele grootmeesters. Hemels.

Bach 'Kyrie' uit Mis in b. kl., 'Hohe Messe', BWV 232 (bew. Wijnand van Klaveren), Sinfonia uit 'Ich hatte viel Bekümmernis' BWV 21, Concert voor 2 violen en orkest (oorspr. hb/vl) BWV 1060 | Pärt Tabula Rasa, Collage über B-A-C-H (viol (hb), str., hrpd., pno), These words…

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool | Simone Lamsma viool

 

Inleiding klassieke muziek

Voorafgaand aan dit concert vindt een inleiding plaats. De inleiding is gratis, maar reserveren is verplicht. Tijdens het bestellen van kaarten kunt u ook reserveren voor de inleiding.

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
vr 16 oktober 2020 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Inleiding

gouden rang (uitstekend zicht)

Normaal € 40,00

1e rang (goed zicht)

Normaal € 34,00
CJP € 31,50
Student € 10,00

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 27,00
Student € 10,00