FOTO: © foto: Foppe Schut
Naar agenda
Bestellen
 • Klassieke muziek
 • Hoor bij ons!

Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman

Brandenburger Concerten

 • Datum
  za 8 mrt 2025
 • Tijd
  20.15 uur
 • Locatie
  Stadsgehoorzaal
 • Prijs
  € 39,00
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Inclusief
  Drankje
Nederlands English

Programma & Musici

Bach Brandenburger Concerten BWV 1046-1051

Uitvoerenden:  Amsterdam Baroque Orchestra  o.l.v. Ton Koopman

Amsterdam Baroque Orchestra

In de hele wereld is er geen beter orkest voor de muziek van Bach dan het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman. Het orkest bestaat al zo’n 45 jaar en staat al sinds de oprichting onder leiding van Koopman. In al die jaren heeft de musicoloog, organist en dirigent een enorme kennis en ervaring opgedaan over de muziek van Bach. Maar belangrijker nog: Koopman heeft als musicus een feilloze intuïtie en smaak opgebouwd. Zijn concerten zijn niet zelden transcendente ervaringen waarbij je je met je ogen dicht heel even in de nabijheid van Bach waant.

Bachs Brandenburger Concerten

Johann Sebastian Bach componeerde zijn ‘zes concerten met diverse instrumenten’ als open sollicitatiebrief aan Christian Ludwig, de markgraaf van Brandenburg. Hij verkent er de mogelijkheden van de orkestinstrumenten in, zowel solistisch als in combinatie met elkaar. Elk van de zes concerten is anders qua instrumentatie, lengte, structuur, stijl en techniek. Het resultaat is een spektakel van vormen en kleuren dat iedere keer weer boeit.

Programme & Musicians

Bach Brandenburg Concertos BWV 1046-1051

Performers:  Amsterdam Baroque Orchestra  led by Ton Koopman

Hear Here!

Because we want to give you the opportunity to hear as much classical music as possible. You can buy concerts in bulk with a nice discount! When you buy at least four “Hoor bij ons” aka “Hear Here” concerts, you receive € 5 discount on these concerts and for all future concerts the entire season. This discount is connected to your e-mailadres. In order for this to work your first purchase must be the serie via this link.

Bezoek ook