Naar agenda
Bestellen
 • Muziek

Waylon

Gewoon Willem

 • Datum
  do 8 dec 2022
 • Tijd
  20.15 - ca.22.55 uur
 • Locatie
  Stadsgehoorzaal
 • Prijs
  € 42,50
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Inclusief
  Pauze en drankje

Een oer Hollandse naam; een naam voor een koning. Maar ook voor één van Nederlands grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon.

De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met Calm after the Storm.

De Lage Landen die hem echter steeds beter passen. Uiteindelijk is hij ook Gewoon Willem, een man uit de Apeldoornse klei getrokken! Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong hij dit in een andere taal, maar dat vindt hij niet langer nodig. Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album is een eerbetoon aan zijn wortels. Het rood van een geleefd leven, het wit van de rust die hij heeft gevonden en het blauw van de diepgang dat hoort bij het ouder worden. Deze levensloop schreeuwde om liedjes in zijn moerstaal met de poëzie die hoort bij een levenslied. Gewoon Willem heet dan ook zijn nieuwe album. Want gewoon is hij ook altijd gebleven. De oranje kroon op zijn werk.

Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman, Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef, heeft hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep. Een album dat om uitleg vraagt. In zijn theatershow Gewoon Willem geeft hij tekst en uitleg. Anekdotes uit een rijk leven van een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld, die graag het gesprek aangaat met zijn publiek. En die met alle liefde trakteert op liedjes in zijn moerstaal.

Een theatershow die de muziek eert die hem gered heeft van het leven. Van Robert Long tot Andre Hazes, alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij. Hun schatkamers aan repertoire verrijkt met mooie eigen liedjes brengt hij ten gehore tijdens zijn theatershow. Een koninklijke naam verdient een groot podium: Gewoon Willem! Niets meer maar zeker niets minder.

 • do 8 dec 2022
  20.15 - 22.55 uur

Bezoek ook