Leidse Schouwburg
wo 29 maart 2023 20:15
Geen verkoop

Ze geven en ze nemen, ze komen en ze gaan, het zijn de golven van ons bestaan. Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven, we zijn er continu door omgeven. Ze zijn er altijd en overal. 

Hoeveel invloed heeft de mens op deze door de natuur en technologie gecreëerde golven? We willen graag geloven dat wij de golf kunnen vormen, maar misschien is dat slechts een illusie. In WAVE, de nieuwe avondvullende voorstelling van Another Kind of Blue, onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven. De vier choreografieën waaruit WAVE bestaat, Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stage, werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

AIRMAN Een duet tussen mens en techniek waarin een zwerm drones de belichaming vormt van het menselijk bewustzijn.

FREQUENTIE & FREQUENTIE² In dit tweeluik gaan de dansers een dialoog aan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur.

15 MINUTE UNIVERSE Spelend met de relativiteit van tijd en ruimte bouwen de dansers met behulp van motion capture binnen vijftien minuten hun eigen universum en breken ze het ook weer volledig af.

HANDS ON STAGE Spreken zonder ook maar een woord te gebruiken. Hands ON Stage is een ode aan de manier waarop we communiceren met onze handen.

David Middendorp artistieke leider & choreograaf l Antonino Milazzo en Richèl Wieles repititors l Aya Misaki, Teresa Royo, Evelyn Hutchings, Gijs Hanegraaf, Richèl Wieles en Marijn Jansen dans

 

* Deze voorstelling zou eerst plaatsvinden op 14 januari 2022, maar is door de coronamaatregelen verplaatst. Het is op dit moment niet mogelijk om kaarten te kopen, omdat de verkoop voor seizoen 2022-2023 nog niet open staat.

 

 

 

Theaterkrant over Face Machine: 'Ter plekke zie je zowel het hilarische resultaat op megascherm als the making of met vlug wisselende dansers onder lampen en camera’s. Het vereist wat technisch vernuft maar dan heb je ook letterlijk een gekkegezichtenmachine.'

Theaterkrant over Wereldleiders: 'Technisch minstens zo ingenieus is Middendorps nieuwste creatie Wereldleiders, die als enige van de vijf choreografieën ook zwartgallig en verontrustend durft te zijn.'

De Volkskrant over Airman: 'Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.'

Eindhovens Dagblad over o.a. Airman en Flyland: 'Dit is een vernieuwend dansspektakel waar voor iemand die niets met dans heeft ook meer dan genoeg te beleven valt. Knap!'


NRC over David Middendorp: 'Zijn kracht ligt in de toepassing van hi-tech, wat zijn balletten aantrekkelijk maakt voor een breed publiek.'

We live on the waves of our existence, with on the one hand the inner movements between joy and sadness and on the other the cyclical movements of nature.

The changing of the seasons, the waves in the sea, but also sound waves and signal waves, they come and they go in a never-ending stream of motion. Life is intertwined with these waves, it is a natural dynamic principle that also determines dance to a great extent.

In line with Another Kind of Blue’s theme, choreographer David Middendorp explores in the new full-length performance Wave what role technology plays in our lives and how technology influences the ubiquitous waves of our existence. The four Wave choreographies, Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en HandsON Stage, each cast their own view on this special dance between man and technology.

 

Leidse Schouwburg
wo 29 maart 2023 20:15
Geen verkoop

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

1e rang (goed zicht)

Normaal € 25,50
CJP € 23,00

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 21,50

gouden rang (uitstekend zicht)

Normaal € 31,50

Corona Informatie

We vragen je bij binnenkomst de CoronaCheck-app te laten zien of een uitgeprinte QR-code. Beide in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Meer informatie over maatregelen lees je hier.