Naar agenda
 • Dans

OFFprojects

Songs And Silences

 • Datum
  wo 8 nov 2023
 • Tijd
  21.15 uur
 • Locatie
  Stadsgehoorzaal
 • Prijs
  € 22,50
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Inclusief
  Drankje
 • 'Mateloos fascinerend wat Ben-Tal doet met perceptie van ruimte, tijd en menselijk handelen.'

  Trouw
 • 'Pure dans en speelse abstractie leveren een sensatie van vrijheid op.'

  Theaterkrant
 • wo 8 nov 2023
  21.00 uur
 • wo 8 nov 2023
  21.15 uur

Songs and Silences

Songs and Silences is een nieuw, interdisciplinair en fascinerend werk van OFFprojects, het collectief van ex-NDT en Batsheva-dansers dat zich concentreert rond het werk van artistiek leider Amos Ben-Tal.  

Songs And Silences neemt je via dans, muziek en tekst mee in een beleving waarbij verschillende zintuigen worden aangesproken en geprikkeld. Songs And Silences is geen gebruikelijke avondvullende dansvoorstelling, het is een avond die bestaat uit een aantal kortere werken. Drie uur lang herhalen de acht performers een serie danssolo’s, gedichten en gitaarwerken (door Amos live uitgevoerd), waardoor een hypnotiserend mozaïek ontstaat. Wanneer je een ticket koopt, kies je je starttijd. Hoelang je blijft, bepaal je zelf (Amos Ben-Tal en OFFprojects raden een bezoek van minstens 45-60 minuten aan). Op deze manier creëert iedere bezoeker een eigen, unieke ervaring. Zowel persoonlijk, als samen met elkaar. Songs and Silences nodigt je uit om met jezelf, ander publiek en de artiesten een reis aan te gaan op zoek naar nieuwe perspectieven.  

Na het succes van Interval, wat voor een Zwaan voor beste dansproductie werd genomineerd, en PART, wat in de top 5 van Parools favoriete voorstellingen van 2022 belandde, is deze voorstelling opnieuw iets om naar uit te zien! 

Over Amos Ben-Tal en OFFprojects 

OFFprojects is een collectief dat op een out-of-the-box manier multidisciplinaire performances en installaties creëert met gebruik van dans, muziek, woord en beeld. De groep bestaat uit ex-dansers van Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble die zich verzamelen rond het werk van choreograaf, musicus en schrijver Amos Ben-Tal. Het compromisloze vakmanschap en kunstenaarschap van de groep, gecombineerd met experiment en conceptueel denken, heeft hun reputatie gevestigd als uitdagend en tegelijkertijd aantrekkelijk voor een breed publiek.  

De veelzijdige makers zoeken regelmatig samenwerkingen op waarmee ze tot een nieuwe vorm voor hun creaties komen. Zo maakten ze samen met Spinvis de prijswinnende dansvoorstelling/talkshow Howl (Dioraphte Dansprijs 2016). Ze werkten twee jaar aan een serie werken en installaties onder de noemer 60, een project over de perceptie van tijd. Met Interval (2021) onderzochten ze samen met kunstenaar Gosse de Kort de relatie tussen dans en architectuur in een voorstelling die werd genomineerd voor een Zwaan voor beste dansproductie. Voor hun meest recente productie PART deelden ze het podium met de musici van het Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed.   

Amos Ben-Tal choreografie, muziek en tekst | Alex Blondeau, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Adam Khazhmuradov, Aurélie Cayla en Milena Twiehaus dans 

Bezoek ook