FOTO: © Leendert Vooijce
Naar agenda
Bestellen
 • Cabaret

Nina de la Parra

Make Women Come

 • Datum
  zo 7 apr 2024
 • Tijd
  14.30 - ca.15.45 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 22,50
 • Inclusief
  Drankje

Deze voorstelling is verplaatst van zaterdag 2 maart naar zondag 7 april. 

Overal waar vrouwen wonen, wil Nina de la Parra spelen. O, en overal waar mannen wonen trouwens ook. Want hoewel we echt ons best doen elkaar beter te begrijpen, valt er nog zoveel te leren, bij elkaar te brengen, uit te schreeuwen, te bespreken, verlangen, te voelen en te lachen. Om waar we nu staan, onze afkomst, onze toekomst. En wat is er dan een beter medicijn dan de rauwe, humoristische, overrompelende, grenzen verkennende, hokjes doorbrekende theatertornado van Nina de la Parra. Kind van twee landen, dochter van toneel en comedy, sister van iedere vrouw.

ABOUT Nina de la Parra
Nina de la Parra groeit op als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder in Amsterdam. Ze is een Nederlands theatermaker, performer, toetsenist, zangeres en muziekschrijver. Ze studeerde in verschillende Europese steden, drama in Stratford-upon-Avon en Engelse en Duitse taal en ­literatuur en regie in Edinburgh, ­Berlijn en Essen. In augustus 2016 won ze de Sylvia Kristel Award.

Vanaf 2019 speelde ze haar eerste voorstelling Gods Wegen met Sanne Landvreugd, in oktober 2021 won ze hiervoor de cabaretprijs Neerlands Hoop. In februari 2022 bracht ze haar boek Make Women Come uit dat net als haar theater ontregelt en zich niet makkelijk laat rubriceren; feministisch manifest, deels autobiografische roman en deels gefaald zelfhulpboek. Nu komt ze dus naar het theater met Make Women Come.

*Deze solovoorstelling is in plaats van de voorstelling BloodBitches met Sanne Landvreugd.

 • zo 7 apr 2024
  14.30 - 15.45 uur

Bezoek ook