• Gastprogramma
 • Muziek

Leidse Hofjes Festival 2023

 • Datum
  ma 29 mei 2023
 • Tijd
  14.00 uur
 • Locatie
  Leidse Hofjes Concerten
 • Prijs
  € 0,00

Al bijna 15 jaar maken de Leidse Hofjes Concerten het pinksterweekend tot een onvergetelijke muzikale ervaring. De vele hofjes die Leiden rijk is, zijn altijd weer een sfeervol en verrassend openluchtpodium voor een grote variëteit aan concerten. Dit jaar luidt een nieuwe periode in voor het festival: twee nieuwe artistiek leiders, een nieuwe naam – Leidse Hofjes Festival – en een frisse kijk naar de toekomst. De unieke sfeer en intimiteit van het festival blijven natuurlijk behouden, maar nu met nog meer aandacht voor diversiteit, inclusiviteit en topkwaliteit – een festival voor iedereen!

Dit wordt gevierd op pinkstermaandag 29 mei 2023 tijdens het Leidse Hofjes Festival Light. Voor één keer neemt het festival een kleinere ‘light’-vorm aan en wordt het publiek welkom geheten in het grootste hofje van Leiden: het Stadhuis. Verborgen hoekjes en gaatjes van het gebouw zijn eenmalig toegankelijk voor het publiek – van de ondertrouwkamer tot de raadszaal – overal klinkt muziek! Bovendien opent de iconische Pieterskerk haar deuren om een podium te bieden aan een aantal bijzondere concertjes, waaronder van de nieuwe Artist in Residence van het festival. Waar het festival in 2024 weer als vanouds twee pinksterdagen lang door alle hofjes van de
Leidse binnenstad verspreid is, wordt het publiek nu één middag lang ontvangen, verrast en verwend in het Stadhuis en de Pieterskerk.

Deze Light editie is aan de ene kant een presentatie van het nieuwe jasje van het Leidse Hofjes Festival, en aan de andere kant een viering van jarenlange samenwerkingen met ontelbare vrijwilligers, bewoners, musici en bezoekers. Daarom is het festival dit jaar ook toegankelijk volgens het pay what you can principe: geen dure kaartjes maar een vrijwillige bijdrage. Reserveer snel uw kaartje want er is maar ruimte voor een beperkt aantal bezoekers!

 • ma 29 mei 2023
  14.00 uur

Bezoek ook