Naar agenda
 • Cabaret

Leids Cabaret Festival

Halve Finale

 • Datum
  do 13 feb 2025
 • Tijd
  19.30 - ca.23.45 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 30,00
 • Inclusief
  Pauze en drankje

De jury van het Leids Cabaret Festival bestaat uit (afwisselend) theaterprogrammeurs, regisseurs, theatermakers en journalisten. Zij hebben uit de twee voorrondes vijf deelnemers geselecteerd die door zijn naar de Halve Finale. Tijdens deze ultieme festivalavond krijg je de vijf halve finalisten te zien, een gastoptreden tijdens het juryberaad, en aan het einde van de avond de juryuitslag met wie er door zijn naar de Finale! Er is zoveel te zien deze avond, dat we al om half acht beginnen.

Over het Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival (LCF) is sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent, ooit opgericht door Harry Kies en voortgezet door Bunker Theaterzaken. Sinds jaar en dag vindt het LCF plaats in de Leidse Schouwburg en sinds 2024 ligt ook de organisatie in onze handen! Nieuw talent krijgt een podium en we maken de weg van aanstormende cabaretiers van begin tot einde mee. Van de spannende audities in cafésetting tot een weekend lang werken met topregisseurs die samen met de deelnemers de voorstelling naar een hoger plan tillen: meedoen aan het Leids Cabaret Festival is hoe dan ook een groot avontuur!

In januari vinden de audities van het Leids Cabaret Festival plaats in het tot comedyclub omgetoverde Café Caat van de Stadsgehoorzaal. Gratis te bezoeken voor iedereen! Houd onze website en social media in de gaten voor de data en meer informatie.

Bezoek ook