Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
zo 20 oktober 2019 11:30
Bestellen

Dirigent en violist Johannes Leertouwer en dirigent en pianist Julian Reynolds namen samen Beethovens complete werken voor piano en viool op, één van de allereerste opnames van dit repertoire op oude instrumenten. In dit koffieconcert spelen ze echter 'gewoon' op onze mooie Aalmarktzaalvleugel. De Beethoven- en Brahmssonate hebben hun toonsoort in G gemeen, maar de Beethoven is even fris en humoristisch als de Brahms introvert en melancholiek is. Daar tussenin een jeugdwerk van Zemlinsky: een speelse en levendige maar ook gepassioneerde Suite.

Beethoven Vioolsonate nr. 8 in G op. 30/3 ‘Regensonate’ | Zemlinsky Serenade in A | Brahms Vioolsonate nr. 1 in G op. 78

Dit concert is onderdeel van de serie Koffieconcerten. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend. 

 

BEETHOVENJAAR IN LEIDEN

2020 staat wereldwijd in het teken van 250 jaar Beethoven. In de Stadsgehoorzaal zetten we daarom zijn kamermuziek (en zijn zevende symfonie) in de schijnwerpers. Tijdloos, virtuoos - soms een tikkeltje humoristisch en filosofisch - én natuurlijk gespeeld door musici van wereldniveau: Beethoven zoals we Beethoven willen horen.

Met o.a. Trio Shaham Erez Wallfisch, Amsterdam Sinfonietta, Maria Milstein, Johannes Leertouwer, Alexander Warenberg en de Chamber Music Society of Lincoln Centre

 

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
zo 20 oktober 2019 11:30
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje (per persoon)
  • Borrelplankje vegetarisch (per persoon)
  • Zoet bij de koffie (per persoon)

Prijzen

Normaal € 27,00
CJP € 24,50
Student € 10,00