FOTO: © Ben Houdijk
Naar agenda
Bestellen
 • Muziek

Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Marjorie Barnes & Anna Serierse

Dutch Jazz Heritage: Ella Fitzgerald

 • Datum
  za 8 feb 2025
 • Tijd
  20.15 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 32,50
 • Inclusief
  Drankje

Ze stond bekend om haar onmiskenbare, zuivere klank en werkte samen met alle grootheden uit de jazz. De legendarische zangeres Ella Fitzgerald behoeft eigenlijk geen introductie. Ze genoot wereldfaam met klassiekers als April in Paris, Love For Sale en duetten met Louis Armstrong. Samen met vocalisten Marjorie Barnes en Anna Serierse brengt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het hele spectrum van haar muziek naar Leiden. Tijdens haar concerten in Nederland wond Ella Fitzgerald het publiek om haar vinger. Het Dutch Jazz Heritage gaat in samenwerking met het Nederlands Jazz Archief terug naar die Nederlandse concerten van ‘The Queen of Jazz’.

Presentator Frank Jochemsen en oog- en oorgetuige Bert Vuijsje bespreken de impact van Fitzgerald die nu nog steeds voortduurt. Hoe gingen die optredens eraan toe en hoe was de sfeer zeventig jaar geleden? Aan de hand van originele foto’s en filmbeelden uit het jazzarchief hoor je het verhaal en de muziek van die optredens. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt samen met Anna Serierse en Marjorie Barnes met nieuwe arrangementen de jazz van toen naar de tegenwoordige tijd. 

Bio

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse. De bigband behoort tot de top van Europa, met een sterke visie en respect voor muziek in al haar vormen. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Naast dat ze meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het orkest graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken.

 

Bezoek ook