FOTO: © Paul Bergen
Naar agenda
 • Muziek

Jakobsen, Lentink & de Munnik

Musketiers

 • Datum
  za 12 nov 2022
 • Tijd
  20.15 - ca.21.45 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 32,50
 • Inclusief
  Drankje

Als de ochtend na een spetterend feest. Net terug van die onvergetelijke vakantie. Zo zitten Paskal Jakobsen, Bertolf Lentink en Paul de Munnik erbij. En maar over elkaar heen buitelen met verhalen die duidelijk moeten maken hoe geweldig het was. Ho ho mannen, even rustig. Bij het begin beginnen.

Daarvoor moet je bij Paskal Jakobsen zijn. Na drie decennia met BLØF groeide in hem de ‘behoefte’ er iets naast te doen. Hij bellen. Drie keer kreeg hij meteen een volmondig ‘ja!’ te horen want tijdens de opnames van het album was ook Daniël Lohues van de partij. Paul: ‘We hebben aan zijn keukentafel drie kwartier zitten lullen over wat het ongeveer moest worden.’ Bertolf: ‘En toen zijn we maar een liedje gaan maken.’

Voor het échte begin moet je veel verder terug. Het was de tijd dat Skik’s Op Fietse, Liefs uit Londen van BLØF en Niet of Nooit Geweest van Acda en De Munnik de hitlijsten bestormden. Elkaar bestreden kun je ook zeggen, maar zo voelde het niet. Zoals Paskal zegt: ‘Wij voelden verwantschap’. Muzikaal wonderkind Bertolf Lentink zou later regelmatig in BLØF’s voorprogramma staan en als 17-jarige met een rooie kop aanbellen bij Pauls ouderlijk huis in Dronten, waar hij zelf ook opgroeide.

Paul: ‘Ja, jij was een soort van fan of zo.’ Bertolf: ‘Nee hoor. Gewoon een fan. Een echte.’

Luister naar de liedjes en je hoort die totale vrijheid in het maakproces, waarover ze maar niet uitgepraat raken. Van mannen samen die elke dag met niets beginnen en aan het eind van de dag blij verbaasd zijn over wat die dag heeft opgeleverd. Boven alles hoor je het plezier van een stel veteranen die geen van allen meer iets te bewijzen hebben, maar dat, misschien juist daarom, tóch even doen.

 • za 12 nov 2022
  20.15 - 21.45 uur

Bezoek ook