FOTO: © Lenny Oosterwijk
Naar agenda
Bestellen
 • Muziek

Flip Noorman

Zingt Tom Waits (in het Nederlands)

 • Datum
  do 6 apr 2023
 • Tijd
  20.15 - ca.22.15 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 25,00
 • Inclusief
  Pauze en drankje
 • ''Noorman komt zo dicht bij het hart van de zaterdagnacht als dat mogelijk is, in een taal die ver af staat van de Amerikaanse werkelijkheid van Tom Waits maar die zich hoe dan ook leent voor mooie bewerkingen. Gaat dat zien, step right up, want dichter bij Tom Waits kom je niet meer.''

  Theaterkrant
 • 'De teksten zijn echt prachtig hertaalt en de vertolking ervan heeft mijn waardering van Noorman en Waits naar een hoger niveau getild'

  TheaterParadijs

‘Tom Waits heeft een stem die klinkt alsof hij geweekt is in een vat bourbon, maandenlang uitwaaide in een rokerij en dan naar buiten is gebracht om met een wagen te overrijden’ zei Daniel Durchholz.

Flip Noorman: ‘Uitdaging geaccepteerd’.

In de afgelopen jaren bouwde Flip met zijn band de Noormannen gestaag een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellend spoken word. Ja, als je ze dan toch ergens mee moest vergelijken: Tom Waits. Het was dan ook wachten tot Noorman na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen zijn andere grote held terug naar Nederland zou brengen.

In het Nederlands komen de verhalen toch directer binnen. Daarbij gaat de Nederlandse taal me aan het hart. Door te vertalen heb ik me het materiaal eigen gemaakt. Maar ik imiteer de stem van Waits niet en zet ook zeker geen hoedje op.

Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands) wordt een avond waar Noorman op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het theater brengt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en zal alles in het Nederlands te horen zijn.

Flip zingt Waits… Hijs dat vod!

Foto Flip Noorman

Flip Noorman

Te gast bij de radio

Flip Noorman, te gast bij twee radioprogramma’s: Spijkers met Koppen en De Nieuws BV. Flip verteld over zijn theatertour, hoe deze tot stand is gekomen en over het vertaalproces van de liedjes van Tom Waits.

Foto Flip Noorman
FOTO: © Jaap Reedijk
 • do 6 apr 2023
  20.15 - 22.15 uur

Bezoek ook