Naar agenda
Bestellen
 • Specials

Fields of Wonder

TroostRIJK

 • Datum
  ma 9 dec 2024
 • Tijd
  20.15 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 22,50
 • Inclusief
  Drankje

Wat biedt jou ’troost’ en welke rol spelen kunst en cultuur hierin?

Deze vraag staat centraal in onze community art project waarin de ‘Schoonheid en de Troost’ van Leiden op een unieke manier met het publiek gedeeld wordt. In een theatrale revue met uiteenlopende kunstdisciplines als fotografie, videokunst, mode, zang, dans, poëzie en scenografie. Tussen het werk van de cultuurmakers door schakelen we over op videoportretten van Leidenaren en Leienaars, die hun vorm van troost met het publiek zullen delen. 

Fields of Wonder brengt beeldend ervaringstheater. Met Geert van der Velden als initiator, vormgever en artistiek leider. Fields of Wonder is een theaterplatform met een wisselende samenstelling aan makers en performers. “Wij vertellen geen verhaal, maar werken met beelden, geuren en geluiden. Het publiek mag ervaren, beleven en zich verwonderen.”  

Ervaringstheater 

“Theater is altijd visueel”, betoogt Geert Van der Velden. “Ervaringstheater is zintuiglijke communicatie in beelden, geuren en geluiden, waarvoor je je moet durven openstellen. Ik wil het liefst totaaltheater maken: het publiek een ervaring geven die raakt aan het wezen van het bestaan. Mensen prikkelen en aan het denken zetten over hoe wij in de wereld staan. Beelden creëren die je niet meer vergeet. Alsof je een gedicht beleeft.”  

Met Troostrijk tonen de Leidse makers niet alleen hun kwetsbaarheid, maar tonen zij ook middels de schoonheid juist hun weerbaarheid en veerkracht. 

Bezoek ook