FOTO: © Joost de Haas
Naar agenda
Bestellen
 • Jeugd en Familie
 • 8+

De Toneelmakerij & Circus Treurdier

As you like it (8+)

 • Datum
  vr 28 okt 2022
 • Tijd
  14.30 - ca.16.05 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 19,50
 • Inclusief
  Drankje
 • 'Deze feestelijke feelgood-bewerking van As You Like It gaat uiteindelijk vooral over het nemen van verantwoordelijkheid: voor de ander, maar ook voor jezelf. En voor de duidelijkheid: verantwoordelijkheid nemen betekent vaak ook niét de regels volgen, maar naïef-impulsief je grillige gevoel achterna.'

  NRC Handelsblad
 • 'Een onwaarschijnlijke mix van absurdisme, muzikale melancholie en geestige observaties over de wereld.'

  Haarlems Dagblad
 • 'De kracht van de jeugdtheaterbewerking van Shakespeares ‘As You Like It’ is de ongekende grapdichtheid en de lekker vet aangezette speelstijl.'

  NRC Handelsblad
 • 'Want feest is het. Het decor is ingenieus, het spel is verrukkelijk, de kostuums prachtig en lekker lullig tegelijk zoals de sandalen met witte sokken. Heel erg fijn is de muziek van Wessel Schrik die als een soort alleskunner overal opduikt en in de slotscène een lekker stuwende baspartij ten beste geeft. Ellen Parren intrigeert als Rosalinde, Alicia Boedhoe imponeert met een geweldig lofdicht op Hertog Hans dat als een vloeiende rap ritmisch uit haar mond rolt. Wart Kamps is ook nu weer - net als in regies van Pieter Kramer - een uiterst beweeglijke, zeer komische acteur die mimisch ijzersterk is en daarin ook heel goed maat weet te houden. Regisseur Knieriem verdient een groot compliment.'

  Scènes

Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan?

Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels dost Rosalinde zich uit als jongeman. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die ergens in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en knuffelige jamsessies bij het kampvuur. Dresscode: as you like it. Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen de jonge geliefden elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen?

Over de voorstelling

De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan de handen ineen om het stof van een klassieker af te blazen en een zinderende voorstelling te maken voor iedereen vanaf acht jaar. As you like it wordt een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare voor de grote zaal. Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie, ongeacht hoe die familie is samengesteld. Er zijn talloze manieren om de liefde te beleven en die rijkheid willen we aan kinderen laten zien.

Kastanjerrr Theaterfestival

Deze voorstelling valt binnen het Kastanjerrr Theaterfestival in de herfstvakantie! Het thema dit jaar is Vriendschap…

Lees meer!

Werk mee!

Hoe is het om te werken bij een theater? Bij de deur staan om iedereen welkom te heten, jassen aannemen achter de garderobe, bezoekers hun plek aanwijzen in de zaal… Allemaal werkzaamheden waarbij kinderen ons super goed kunnen helpen! Kom jij een uurtje eerder om bij ons mee te werken?

Reserveren kan in het bestelproces. Onderaan de tickets vind je de extra gratis mogelijkheid: Werken bij het theater! Let op: er zijn in het totaal maar zes plekken beschikbaar, vol is vol helaas. Je hoeft alléén voor kinderen te reserveren (maximaal 3 per reservering).

Dwaaltocht

As you like it neemt je mee op een dwaaltocht door de Ardennen op zoek naar de ware. Een voorstelling die afrekent met romantische clichés en de hokjesgeest. Vol verwarring, verlangen, vermommingen en verkleedpartijen. Met stiekem zoenen bij de bosjes, vakantieliefdes en gebroken harten. Ontvlucht deze winter de benauwde stad, nestel je bij het kampvuur en warm je aan de melancholische zwijmelsongs van Circus Treurdier en de Toneelmakerij.

Credits

William Shakespeare en Circus Treurdier; Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen tekst | Paul Knieriem regie | Myrthe Huber, Wart Kamps, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Dennis Rudge, Rop Verheijen, Alicia Boedhoe, Vince van Neer spel

 • vr 28 okt 2022
  14.30 - 16.05 uur

Bezoek ook