FOTO: © Marc Driessen
Naar agenda
Bestellen
 • Klassieke muziek
 • Hoor bij ons!

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

Lassus Boetepsalmen

 • Datum
  vr 7 feb 2025
 • Tijd
  20.15 uur
 • Locatie
  Stadsgehoorzaal
 • Prijs
  € 39,00
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Inclusief
  Drankje
Nederlands English

Programma & Musici

Orlando di Lasso Boetespsalmen

Uitvoerenden:  Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss

Boetepsalmen 

In de Boetepsalmen, ook bekend als Psalmi Davidis poenitentiales, schijnt Renaissancecomponist Orlando di Lasso een muzikaal licht op zeven teksten uit het Bijbelboek Psalmen. In de tekst toont de psalmist berouw voor zijn zonden en smeekt hij om Gods genade en vergeving. Onder leiding van dirigent Daniel Reuss brengt Cappella Amsterdam de polyfone pracht van Lasso’s composities tot leven. De muziek van Lasso is melodisch rijk en expressief. Reuss gebruikt zijn kenmerkende muzikale visie om de diepte van de tekst en muziek over te brengen. De stemmen van Cappella Amsterdam stralen in dit meesterwerk uit de koorliteratuur, dat al sinds de 16e eeuw luisteraars in vervoering brengt. 

Cappella Amsterdam 

Kamerkoor Cappella Amsterdam geeft koormuziek haar plek in de 21ste eeuw én houdt de rijke koorcanon levend. Geroemd als het beste kamerkoor van Nederland wil Cappella Amsterdam een koor zijn van mensen tussen mensen, dat met klassieke muziek een universele en menselijke emotie wil oproepen. Als vaste bespeler van de Grote Zaal kan Cappella Amsterdam inmiddels bogen op een jarenlange band met de Stadsgehoorzaal en het Leidse publiek.  

Programme & Musicians

Orlando di Lasso Penitential Psalms

Performers:  Cappella Amsterdam led by Daniel Reuss

Hear Here!

Because we want to give you the opportunity to hear as much classical music as possible. You can buy concerts in bulk with a nice discount! When you buy at least four “Hoor bij ons” aka “Hear Here” concerts, you receive € 5 discount on these concerts and for all future concerts the entire season. This discount is connected to your e-mailadres. In order for this to work your first purchase must be the serie via this link.

Bezoek ook