FOTO: © Marco Borggreve
Naar agenda
Bestellen
 • Klassieke muziek
 • Hoor bij ons!

Amsterdam Sinfonietta & Thomas Oliemans

Formidable!

 • Datum
  vr 9 mei 2025
 • Tijd
  20.15 uur
 • Locatie
  Stadsgehoorzaal
 • Prijs
  € 39,00
 • Zaal
  Grote Zaal
 • Inclusief
  Drankje
Nederlands English
 • 'Een geweldige avond vol Franse chansons: tranentrekkers, maar gespeend van vals sentiment.'

  NRC Handelsblad
 • 'Liedzanger Thomas Oliemans is een subliem verhalenverteller.'

  NRC Handelsblad

Programma & Musici

Chansons van o.a. Aznavour, Trenet, Brel en Barbara en werken van o.a. Rameau, Ravel, Debussy en Fauré. 

Uitvoerenden:  Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Maria Włoszczowska  viool  |  Thomas Oliemans  bariton 

De charme van Franse chansons 

Charles Aznavour, Jacques Brel, Charles Trenet: al generaties lang wordt publiek vervoerd door de charme en weemoed van Franse chansons. In het concert Formidable! brengen de strijkers van Amsterdam Sinfonietta en bariton Thomas Oliemans een concert dat bol staat van Franse romantiek. Traditionele chansons worden naadloos gecombineerd met een hedendaags Frans geluid van populaire artiesten zoals Barbara Pravi en Stromae. Ook schittert Amsterdam Sinfonietta in instrumentaal repertoire van oude Franse meesters zoals Jean-Phillipe Rameau, Maurice Ravel, Claude Debussy en Gabriël Fauré. Formidable! is een ode aan Franse muziek door de eeuwen heen, met het je ne sais quois dat zo exclusief verbonden lijkt aan de Franse cultuur.  

Thomas Oliemans 

De Nederlandse bariton Thomas Oliemans zong in vele prestigieuze operahuizen en -festivals, waaronder The Royal Opera House, Staatsoper Berlin, Festival d’Aix-en-Provence en de Salzburger Festspiele in repertoire van Mozart tot aan hedendaagse werken. In 2023 maakte hij zijn zeer succesvol debuut als Papageno in Le nozze di Figaro van Mozart bij The Metropolitan Opera in New York. Minder bekend bij het grote publiek is de grote liefde van Oliemans voor het Franse levenslied. Als jongetje zong hij mee met chansons die vanuit de lp’s van zijn vader door het huis klonken. Samen met Amsterdam Sinfonietta keert hij nu terug bij zijn jeugdliefde: deze keer niet begeleid door korrelige langspeelplaten, maar door de prachtige strijkersklanken van een van de beste strijkersensembles van Nederland. 

Amsterdam Sinfonietta 

Amsterdam Sinfonietta is een strijkersensemble bestaande uit 23 musici van topniveau die samenspelen als één. Het orkest toert over de hele wereld met avontuurlijke programma’s en cross-overs met andere muziekgenres en kunstvormen. Het draagt het eigen genre uit en vernieuwt het op het allerhoogste niveau. Met veel liefde omarmt Amsterdam Sinfonietta het volledige repertoire voor strijkorkest, van klassiekers tot nieuwe opdrachtwerken en arrangementen. 

Foto Amsterdam Sinfonietta
FOTO: © Marco Borggreve

Programme & Musicians

Chansons including by Aznavour, Trenet, Brel and Barbara and including the work of Rameau, Ravel, Debussy and Fauré. 

Performers:  Amsterdam Sinfonietta led by Maria Włoszczowska  violin  |  Thomas Oliemans  baritone

Foto Amsterdam Sinfonietta
FOTO: © Marco Borggreve

Hear Here!

Because we want to give you the opportunity to hear as much classical music as possible. You can buy concerts in bulk with a nice discount! When you buy at least four “Hoor bij ons” aka “Hear Here” concerts, you receive € 5 discount on these concerts and for all future concerts the entire season. This discount is connected to your e-mailadres. In order for this to work your first purchase must be the serie via this link.

Bezoek ook