Orkest

Luister naar de Nieuwe Philharmonie, Amsterdam Sinfonietta, het Orkest van de 18e Eeuw, Amsterdam Baroque Orchestra en Het Balletorkest. Onze huisensembles (Nieuwe Philharmonie en Amsterdam Sinfonietta) komen regelmatig naar de Stadsgehoorzaal!

Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta komt maar liefst vijf keer naar de Stadsgehoorzaal. In het jaarlijks terugkerende succes Breder dan Klassiek staan de strijkers dit keer samen met zangeres Karsu op het podium (10 jan). Met stervioliste Simone Lamsma spelen ze een programma met muziek van Bach en Pärt (18 okt). Muziek uit Italië staat centraal tijdens hun concert met de jonge pianosolist Bruce Liu (29 mrt) en samen met bariton Thomas Oliemans brengen ze een ode aan Franse chansons (9 mei). Sinfonietta Solisten Candida Thompson (viool), Tim Posner (cello) en David Kadouch (piano) zijn daarnaast op 18 mei up close and personal te horen in de Aalmarktzaal met muziek van Beethoven.

Nieuwe Philharmonie

Zoals de traditie betaamt staat in de kersttijd de Messiah van Handel (20 dec) op het programma en speelt het orkest vóór Pasen Bach’s Matthäus Passion (11 apr). Speciaal voor de hele familie brengt het orkest op zondag 13 oktober een gloednieuwe versie van Poulenc’s Babar (6+), het verhaal over het geliefde olifantje. Tot slot speelt violist en dirigent Johannes Leertouwer met Het Orkest als Laboratorium op 28 september een concert met muziek van Schumann, gespeeld zoals de muziek in de tijd van de componisten zelf geklonken moet hebben.