Theaterdelta Zuid-Holland

Met onze collega’s van Kunstmin Dordrecht en de Goudse Schouwburg zijn we een samenwerking gestart onder de naam Theaterdelta Zuid-Holland. Hiermee willen we een verdere stap zetten in onze ambitie naar eigentijdse podia, met als belangrijk doel om jongeren meer te verbinden aan theaters en hen door kunst en cultuur te versterken.

Unieke samenwerking

Driejarig convenant

De drie wethouders Cultuur van gemeente Dordrecht, Gouda en Leiden én de drie theaterdirecteuren van de Theaterdelta Zuid-Holland hebben op 15 maart 2024 hun handtekening gezet onder een driejarig convenant, dat de samenwerking tussen de drie gemeentes onderling én hun schouwburgen bevestigt. Een samenwerking om jongeren meer door kunst en cultuur te verbinden en te versterken.

Doe mee met de Open Call

Ben jij de nieuwe creatieve stem die Zuid-Holland nodig heeft? Theaterdelta Zuid-Holland zoekt jou! Wij bieden een podium voor talent uit theater, muziek, dans, kunst, en meer. Of je nu academisch geschoold bent of een autodidact, zolang je verhalen hebt die gehoord moeten worden, nodigen we je uit om je aan te melden.

Je kunt je tot en met 31 juli je aanmelden om in aanmerking te komen voor het ontwikkeltraject dat door de Theaterdelta wordt gerealiseerd.

Samenwerking mbo

Als Theaterdelta gaan we intensief samenwerken met mboRijnland en het MBO DaVinci College in Dordrecht. In april 2023 hebben we met de bestuurders van beide mbo’s een intentieverklaring getekend waarin we onze samenwerking de komende jaren vormgeven. Het doel is om gezamenlijk inhoud te geven aan het vak Burgerschap en hierbinnen theater als middel in te zetten.  In het schooljaar 2023/2024 zijn we hiermee gestart.

WAT WE DOEN

De Theaterdelta werkt samen met theatergezelschap WAT WE DOEN. Dit theatergezelschap creëert haar producties vanuit een sterke artistieke visie en een grote betrokkenheid bij de maatschappij. Contact met de gemeenschap is een belangrijk element in zowel het maakproces als tijdens de voorstellingen. Deze samenwerking zal in 2024 worden geïntensiveerd, met de producties So Far So Good en The City She Loves Me, die in alle drie de theaters te zien zullen zijn.

Cultuureducatie

Wij verwelkomen heel graag scholen en hun scholieren, om hen kennis te laten maken met en misschien wel verliefd te laten worden op het mooiste wat er is: podiumkunst! Onze podia zijn soms de eerste plekken waar de Leidse jeugd kennis maakt met theater en muziek. Cultuureducatie is o zo belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing van mensen en de ontwikkeling van creativiteit en kritisch denkvermogen.

Meer informatie