Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij helpen je graag
Ellen Simons
Coördinator Sales & Events
Vincent van der Voort
Account- en Eventmanager
Lotte van Rhijn
Account- en Eventmanager
Vraag een offerte aan

Filmlocatie

Neem uw clip of video op in een prachtig monumentaal pand

Het toneel van de Leidse Schouwburg en de zalen van de Stadsgehoorzaal waren al meerdere malen het decor voor videoclips, singles of films. De ruimtes en ambiance van de Leidse Schouwburg als de Stadsgehoorzaal zijn uniek op beeld. We vinden het heel leuk als artiesten en filmproducenten gebruik maken van onze zalen als decor voor hun producties.

 • 'Met het NTR Avondconcert zijn we meerdere keren per jaar in de Stadsgehoorzaal te gast om klassieke concerten op te nemen of live uit te zenden. Al met al zorgt het team van de Stadsgehoorzaal ervoor dat wij ons zonder zorgen kunnen focussen op ons werk.'

  Youri Straver - NTR Radio 4
 • 'Niet alleen zijn er prachtige video's gemaakt, ook de aanvraag, ontvangst en de hulp die wij kregen van de professionele medewerkers van de schouwburg waren geweldig.'

  Frank van Schie - Rep en Roer
 • 'Op de dag zelf werden we netjes ontvangen, voorzien van koffie of thee en konden we onze eigen gang gaan.'

  Frederique Maas - Jessica van Duren Female Business Mentor & Coach
 • 'In ons vakgebied worden creatieve beslissingen vaak op het laatste moment genomen, we hebben van de schouwburg de ruimte gekregen om dit te laten gebeuren, met als resultaat dat de crew en cast het optimale uit de scenes heeft kunnen halen.'

  Ruud Blokzijl - Basecamp Productions BV.
 • 'Genoeg faciliteiten en parkeren kan in de buurt. Zeker een aanrader!'

  Esmee Schram - MediaLane
 • 'Bijzonder en mooi theater dat ons hartelijk ontvangen heeft. Door hun behulpzaamheid en de mogelijkheden van de locatie een schitterende productie neer kunnen zetten.'

  Else Cox - BNNVARA Kinderen voor Kinderen

Technische informatie?

Bekijk de trekkenlijst, het lichtplan en de technische gegevens van de Leidse Schouwburg, de Grote Zaal en de Aalmarktzaal.

Lees meer

Eerdere filmprojecten in de Leidse Schouwburg

De oudste schouwburg van Nederland biedt een prachtige achtergrond voor uw video, clip of film. Of u nu danst, spreekt of zingt, met deze achtergrond krijgt uw video sfeer, kracht en pracht. Vele artiesten staan er op dit podium met hun neus naar de zaal, maar filmen doen we vaak juist andersom met de zaal als decor. Hieronder wat voorbeelden van hoe dit eruit kan zien.

FAÏS – Know you better

De Nederlandse singer-songwriter FÄIS heeft in de Leidse Schouwburg zijn akoestische nummer ‘Know you better’ opgenomen. Bekijk zijn clip hier:

Romee van de Meent – Four Pistols and a Dahlia

De choreografe Romee van de Meent, bekend van Conny Jansen Danst, heeft haar choreografie ‘Four Pistols and a Dahlia’ ook in de schouwburg opgenomen. De prachtige choreografie van dit moderne stuk is hier te zien:

Cindy Louise – The Mask

De Zuid-Afrikaanse Cindy Louise heeft haar eerste single ‘The Mask’ opgenomen in de schouwburg. Zie de clip hier:

Lysanne van Berlo – Contract

Danseres Lysanne van Berlo filmde in de Leidse Schouwburg haar project Contract, waarin zij het heftige onderwerp misbruik bespreekbaar probeert te maken. Bekijk hier het resultaat:

Beter horen reclame

Een aantal scènes uit de reclame van Beter Horen geproduceerd door hazazaH film & photography werden ook in de Leidse Schouwburg opgenomen. Bekijk het reclamespotje hier:

Kinderen voor Kinderen en Mart Hoogkamer

We kijken ook heel erg uit naar de komende artiesten die hun video’s willen gaan opnemen in de Leidse Schouwburg. Binnenkort mogen we Kinderen Voor Kinderen en de Leidse volkszanger Mart Hoogkamer verwelkomen. Mart zal live zijn concert vanuit de theaterzaal streamen over de hele wereld.

Eerdere filmprojecten in de Stadsgehoorzaal

De Stadsgehoorzaal heeft drie zalen, elk met haar eigen karakter. De Grote Zaal is 550m2 groot en wordt vooral gebruikt voor concerten en grote wetenschappelijke congressen. De Breezaal (222m2) is een prachtige zaal met een neorenaissance architectuur. Tot slot de Aalmarktzaal (220m2) die internationaal geroemd wordt om de akoestiek door internationale musici en ook regelmatig wordt gebruikt voor cd-opnamens.

Pieter Wispelwey & Paolo Giacometti

Pieter Wispelwey & Paolo Giacometti namen in 2019 hun cd op in de Aalmarktzaal en maakte daar ook een video van:

Wat is dan liefde?

In 2018 is in de Breezaal de laatste scène van de film ‘Wat is dan liefde?’ opgenomen. De hoofdrolspelers Cato (Elise Schaap) en Gijs (Maarten Heijmans) bevestigen elkaar hier de liefde in deze romantische comedy.

Ramses de serie

De serie van Ramses Shaffy heeft ook een bezoek gebracht aan de Stadsgehoorzaal. De Grote Zaal heeft de eer gekregen om het toneel te zijn voor de scène van zangeres Liesbeth List, gespeeld door Noortje Herlaar.

Op weg naar Cannes

De nieuwe serie van RTL ‘Op weg naar Cannes’ is in augustus 2020 langs geweest voor opnames van één van de afleveringen. Tijdens deze aflevering doen de deelnemers auditie voor de Leidse volkszanger Mart Hoogkamer. De serie is vanaf 13 september 2020 te zien op RTL4.

Kortom, de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal biedt vele inspirerende mogelijkheden die een fantastisch decor vormen voor zowel foto- als filmopnames. Wilt u graag meer informatie? Neem contact met ons op via sales@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of 071 516 2433.