Babar het olifantje (6+) in de Stadsgehoorzaal

De Nieuwe Philharmonie brengt op zondag 13 oktober de betoverende muzikale voorstelling Babar naar de Stadsgehoorzaal. Dit bijzondere familieconcert is geïnspireerd op het geliefde verhaal van Babar het olifantje en belooft een unieke ervaring voor jong en oud.

Het orkest de Nieuwe Philharmonie blaast letterlijk en figuurlijk nieuw leven in de avonturen van Babar. De Parijse Céline de Brunhoff verzon de belevenissen van het olifantje Babar in 1931 als ‘verhaaltjes voor het slapengaan’ voor haar kinderen. Haar echtgenoot Jean de Brunhoff maakte er de inmiddels wereldberoemde illustraties bij. Het werd als prentenboek uitgegeven en componist Francis Poulenc verklankte het verhaal naar muziek. De Nieuwe Philharmonie onder leiding van Johannes Leertouwer brengt samen met verteller Nienke Nasserian het tijdloze verhaal van Babar tot leven en laat kinderen kennis maken met prachtige klassieke muziek.

De voorstelling begint om 11.30 uur en is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar. Deze coproductie van de Stadsgehoorzaal en de Nieuwe Philharmonie is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.