FOTO: © Mark Engelen
Naar agenda
Bestellen
 • Specials
 • Bis Bis Bis!

Wat We Doen & Theater Rotterdam

So Far, So Good

 • Datum
  do 12 okt 2023
 • Tijd
  20.15 - ca.21.30 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 19,50
 • Inclusief
  Drankje
 • 'De adrenaline is voelbaar in deze theatrale reconstructie van coronarellen in Rotterdam.'

  de Volkskrant
 • 'So Far So Good is fel realistisch theater dat aanspreekt door de enorme energie van de jonge spelers en dansers.'

  Scènes
 • 'Het was totale chaos tijdens de avondklokrellen in Rotterdam Zuid. Dit is nu vereeuwigd in theaterstuk So Far So Good.'

  De Telegraaf

De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een continue choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit.

De voorstelling is het vervolg op prijswinnende voorstelling Angry Young Men (theater met hiphop over leven aan de onderkant, in samenwerking met Winne). Je zou kunnen zeggen dat Angry Young Men ging over jongens die niet willen deugen en So Far So Good over wijken die dat niet willen; en over wie dat dan vindt en wat het effect daarvan is. So Far So Good is geïnspireerd door de avondklokrellen van begin 2021 op de Beijerlandselaan. Na maanden van onderzoek en voorbereiding is het resultaat een voorstelling die echt ‘van Rotterdam Zuid’ is én een universeel verhaal vertelt over mensen en de behoefte om je gezien te voelen.

Nagesprek

Na afloop van de voorstelling is er nog een presentator die met het publiek en de jongeren in gesprek gaat over de onderwerpen van de voorstelling. Dit is een bijzonder inkijkje in hun werkelijkheid en voegt een extra laag toe aan de voorstelling. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.

Over WAT WE DOEN en Theater Rotterdam

WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen – met theater, maar ook met podcasts, standup comedy en lezingen. Wij zijn altijd op zoek naar vormen die passen bij onze onderwerpen én ons publiek.

Theater Rotterdam maakt theater, toont theater en leidt de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa. Bij Theater Rotterdam ontmoeten verhalen uit de stad die van de wereld. TR schijt een licht op ieders verhaal en brengt zo mensen samen. Hier mengt dat wat we kennen zich met experiment en wordt elke taal gesproken door het lichaam. Bij Theater Rotterdam kiezen ze voor kunst zonder labels. Van produceren tot programmeren, van talentontwikkeling tot educatie. Theater Rotterdam is de sector in het klein. Soms eigenzinnig, soms onvolmaakt, altijd onverwacht.

So Far So Good is een coproductie van WAT WE DOEN met Theater Rotterdam. Zij vinden elkaar in de wens om het met theater en dans te hebben over brandende vragen in de samenleving. Ook in dit nieuwe project werken ze intensief samen met jongeren die hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze dansen en bewegen mee in de voorstelling, gaan in gesprek met het publiek in de foyer en maken een vierdelige miniserie over hun perspectief op tweedeling in de samenleving en framing in de media.

In co-productie met  Theater Rotterdam | Floris van Delft tekst en regie | Donna Chittick choreografie | Ghislaine van IJperen, Piet Kooij en Dennis Rudge spel | Leonarda Lovreković, Teresa Moquenco Costa en Waikuma Pentury dans | Simone Giacomini muziek

Theaterdelta Logo

Samenwerking

Theaterdelta

De Theaterdelta Zuid-Holland is een samenwerking tussen Kunstmin Dordrecht, de Goudse Schouwburg en de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal. Het biedt de theaters de mogelijkheid om meer verbinding te maken met de eigen stedelijke omgeving door programmering die ingaat op maatschappelijke thema’s die spelen in een middelgrote stad in Zuid Holland. Wij willen nadrukkelijk een impuls geven aan jonge makers zoals WAT WE DOEN. 

 • do 12 okt 2023
  20.15 - 21.30 uur

Bezoek ook